Ми у Facebook
23.07.2015, 08:15

Поліцейська академія: інфографіка

Два тижні на вулицях Києва працює патрульна поліція. За цей час вони встигли: оштрафувати героя Майдану Володимира Парасюка; стати мішенню для обговорень та критики; отримати право на безкоштовну каву, тістечка та навіть манікюр у перший місяць роботи у кількох столичних закладах.
Вони впоралися із цілою низкою завдань, серед яких одне – надважливе: вони сподобалися та викликали довіру мешканців міста.

Сьогодні стартує програма підготовки полісменів в Ужгороді, згодом будуть готувати патрульних для Одеси та Львова.

Укрінформпідготував інфографіку про права та обов’язки нової поліції.

На що мають право 200 автомобілів та 100 піших патрулів, які щодня забезпечують громадський порядок?

Щодня новий полісмен, який чергує, одягає форму американського зразка. Бере жетон, планшет з базою даних водіїв, газовий балончик, пістолет, ліхтарик, пристрій «три в одному», кайданки, рацію та кийок. Ну, ще вони «беруть» гарний настрій та усмішки - і йдуть на патрулювання.



Вони можуть зупинити машину, пояснивши причину, перевірити документи та опитати людину, якщо вона викликає підозру, накласти штраф, перевірити дозвіл на носіння зброї.

Деколи ви бачите, як вони регулюють дорожній рух. Напевно, ви бачили у дворі своїх будинків їхні машини, коли вони приїжджають на виклики з приводу побутових сварок.

Вони можуть дозволити собі багато, як для нашої волелюбної країни: обмежити пересування, зайти в помешкання, сфотографувати.

Ми заздалегідь їм це все дозволяємо. Чому? Може, тому, що їм лише по 25 років? Може, тому, що серед 2000 поліцейських більшість становлять люди успішні, які здобували освіту та працювали? Може, тому, що серед них лише 38 колишніх співробітників МВС?

В української патрульної поліції буде нова форма [+Фото]

На сьогодні вони дістали величезний її кредит. І два перші тижні їхньої служби засвідчили, що вони його віддають із відсотками.





На правах реклами