Ми у Facebook
28.07.2015, 21:00

Як побороти надмірну пітливість? [+ПОРАДИ]

Посилене потовиділення, неприємний запах, некрасиві плями на одязі... З цими проблемами в жарку погоду стикаються практично всі. Але не всі знають, як її вирішити.
Схильність до потовиділення визначається індивідуально, в залежності від та природних даних, а, значить, вибирати найбільш підходящий спосіб боротьби з проблемою потрібно, виходячи з власних особливостей організму. Саме тому ми пропонуємо декілька способів боротьби з надмірною пітливістю:

1. Антипарспірант. На відміну від дезодорантів, які просто заглушують запах поту, антипарспіранти перешкоджають потовиділенню. Відбувається це завдяки тому, що в їх складі присутні з'єднання алюмінію і цинку, що закривають вихід сальних залоз - піт хоч і виробляється тілом, але на поверхню шкіри не потрапляє.
 
Але, останнім часом, все більше фахівців наголошують на правила користування антипарспірантом, порушення яких може спричинити не користь, а шкоду. Насправді, щоб уникнути неприємностей антіпарспірантом просто потрібно правильно користуватися - наносити на чисту суху шкіру і обов'язково ретельно змивати через 6-8 годин. Після цього шкіра повинна відпочити не менше 4 годин.
 
Антиперспіранти бувають парфумерними та лікувальними. Останні можуть протистояти навіть дуже сильному потінню. Але і концентрація хімічних сполук у них вища, тому лікувальний антипарспірант слід купувати тільки за рекомендацією лікаря.
 
2. Присипка. Як не дивно, саме її багато лікарів вважають найефективнішим засобом для запобігання запалень і ів на ділянках, де піт затримується: ступні, пахвові западини, складки шкіри на животі, в паховій області, під грудьми. Присипка повинна бути жирною і складатися з ланоліну і тальку.
 
Як користуватися: вимити проблемні ділянки теплою водою з милом, висушити і нанести присипку. Вона діє як антисептик, сприяє ковзанню дотичних поверхонь шкіри і попереджає потертості.
 
3. Ванни. Потовиділення зменшують ванни із спеціальними добавками. Добавки можуть складатися з харчової соди (3 ст. ложки на ванну), 6% оцету (200 мл на ванну), трав'яних настоїв з дубової кори, чебрецю, м'яти і звіробою.
 
Щоб приготувати такий настій, 2 ст. ложки трави заливають літром холодної води, доводять до кипіння, тримають на вогні 30 хвилин, настоюють годину, проціджують і додають у ванну.
 
Для тих же цілей можна застосовувати водний розчин оцету (відношення 1:4).
 
Ще добре вечорами приймати теплі ванни з морською сіллю (можна ароматизованою, продається в аптеках). Це допомагає знизити активність потових залоз.
 
4. Домашні засоби. На ніч чисто виголені пахви можна протерти яблучним оцетом, а вранці вимити з милом. Оцтова кислота буде весь день захищати від запаху поту.
 
Дуже корисно приймати контрастний душ, обливатися прохолодною водою, робити вологі обтирання - це зміцнює нервову систему, підвищить тонус судин.
 
Не забувайте про гімнастику і самомасажі: треноване тіло менше потіє.
 
Якщо ж методи боротьби з пітливістю не допомагають, варто звернутися до лікаря. Підвищена пітливість - симптом багатьох серйозних захворювань: туберкульозу, гормональних порушень, цукрового діабету, пухлинних новоутворень, ревматизму, інфекційних захворювань, хвороб нервової системи, вегетосудинної дистонії і т.п.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.

Статті до теми:

Потіють ноги: що робити? [+ПОРАДИ]

Як правильно визначити розмір грудей






На правах реклами