Ми у Facebook
30.07.2015, 15:30

У дитячі закордонні паспорти відбитки пальців вносити необов'язково

Дитячі закордонні паспорти зараз в Україні коштують вдвічі дешевше, ніж аналогічні документи для дорослих.
Під час оформлення закордонного паспорту на дитину сплачується тільки адміністративна послуга та вартість бланку, що становить 391 гривню 47 копійок.

“Дитячі закордонні паспорти коштують дешевше „дорослих“, адже за них не потрібно сплачувати державне мито обсягом у 170 гривень. Якщо документ виготовляти із чипом, не терміново — протягом 20 робочих днів, то його вартість становитиме 391 гривню 47 копійок, без чіпу — 325 гривень 47 копійок. У разі термінового виготовлення — протягом 7 робочих днів вартість паспорту із чіпом становить 478 гривень 62 копійки, без чіпу — 412 гривень 62 копійки”, — повідомив прес-секретар Державної міграційної служби України Сергій Гунько.

Як зареєструвати дитину без паспорта батька [+ПОРАДИ]

Закордонний паспорт на дитину можна оформити з дня її народження на 4-річний термін.

“З 16-ти років видаватиметься повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років”, — зауважив він.

Також, у міграційній службі нагадали про правила вивезення дитини за кордон.

До уваги рівнян, дані про дітей не вноситимуться до закордонних паспортів

“Дитина повинна мати або закордонний паспорт, або проїзний документ дитини, або закордонному паспорті одного з батьків повинна бути внесена інформація про дитину, що це їх дитина”, — пояснив С.Гунько.

Прес-секретар додав, що до 12 років до дитячого закордонного паспорта не вноситимуть відбитки пальців та електронний підпис дитини.

“Із 12 років тільки із дозволу батьків можна сканувати відбитки пальців дитини. Однак, з 14 років, за законодавством, вноситься оцифрований підпис дитини”, — додав Гунько.

Поради рівнянам: що робити при втраті закордонного паспорта [+ПОРАДИ]

Як підтвердили УНН прикордонники, на даний момент, щоб виїхати за кордон з дитиною діє паралельно дві норми.

“Достатньо мати запис про дитину у закордонному паспорті батьків. З квітня нинішнього року подібні записи вже не вносяться, або ж закордонний дитячий паспорт (синя книжечка — ред.)”, — пояснили прикордонники.

Водночас до 10 червня до анексованого Криму дорослих пускали за українським паспортом, дітей — за свідоцтвом про народження. Відтепер потрібен закордонний паспорт, зокрема й для дітей. Або ж — дитячий проїзний документ (спеціальна синя книжечка для дітей від 3 до 16 років, та ж, що в свідоцтві про народження, тільки з фото) чи вклеєне фото в закордонний паспорт батьків.

В’їхати на материк із півострова можна, як і раніше, — за внутрішнім паспортом України або свідоцтвом про народження дитини.

Нагадаємо, за діючим законодавством України, якщо за кордон з дитиною їде тільки один з батьків необхідно мати нотаріально засвідчений дозвіл від другого з батьків.

Джерело: УНН





На правах реклами