Ми у Facebook
03.08.2015, 14:00

Рівненський священик про те, чи існує церковне розлучення

Таїнство вінчання, а також існування чи відсутність церковного розлучення викликає в людей чимало питань, на деякі з яких дав відповіді Настоятель парафії "Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії" у Рівному протоієрей Василь ПРИХОДЬКО.
Зі свята Петра і Павла, 12 липня, розпочався період весіль. Для того, щоб шлюб був схвалений Господом, багато пар проводять таїнство вінчання. Яке повинно було б бути обов’язковим атрибутом створення кожної нової родини, але не всі дотримуються цього правила. Саме таїнство вінчання також викликає в людей чимало питань, на деякі з яких дав відповіді Настоятель парафії "Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії" у Рівному протоієрей Василь ПРИХОДЬКО.


Священик з Рівненщини написав молитву за Україну



– Чи можуть обвінчатися у церкві Київського патріархату прихожани Московського та Київського патріархатів?


– УПЦ КП визнає таїнства інших православних церков, у тому числі і Російської православної церкви, так би мовити, філією якої є УПЦ МП. Тому обряд вінчання у нас такої пари можуть провести. Інше питання, що Московський патріархат не визнає наших таїнств і тому там подібна ситуація не трапиться.

– Чи можна проводити таїнство вінчання, якщо наречена вагітна?

– Так, можна. Проте важливо, щоб наречений і наречена покаялися в своїх гріхах перед вінчанням. Щоб наречена зрозуміла, що вона не зберегла свою непорочність, яку символізує весільна фата, але це не привід не проводити обряд вінчання над такою парою.

Рівненський священик - про оплату за церковні таїнства

– Чи існує церковне розлучення, адже часто ми чуємо про це?

– Такого як церковне розлучення не буває. Церква просто може дати людині благословення на другий шлюб. А розвінчання чи ще щось подібне – це людські вигадки. І благословення на другий шлюб може давати тільки Владика. У нашій церкві на Рівненщині – це архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.





На правах реклами