Ми у Facebook
03.08.2015, 15:19

На місцевих виборах на Рівненщині «УКРОП» планує набрати 15% голосів

Минулого тижня народний депутат Віталій Купрій відвідав Рівненщину, щоб ознайомитися з проблемами округу, вивчити громадську думку та зустрітися з прихильниками партії «УКРОП». Депутат розповів про ідеологію новоствореної партії і представив голову обласного осередку Діану Гордійчук.
– Ми займаємо проєвропейську, проукраїнську демократичну позицію, – каже Віталій Купрій. Ми є в опозиції до діючої влади, але прошу не асоціювати нас з «Опозиційним блоком». Адже ми вважаємо їх людьми, які не мають морального права перебувати в парламенті, оскільки вони підтримують російську агресію проти України. Ми є представниками правоцентризму, але більш поміркованими, ніж Правий сектор. Сповідуємо повагу до верховенства права, демократичні цінності, прозоре податкове законодавство, яке дасть можливість підніматися малому та середньому класу. Ми хочемо бачити в лавах партії добровольців, волонтерів та людей, які активно підтримували революцію гідності.

Народний депутат наголошує – у партії немає «вождизму» і партійне будівництво ведеться знизу вгору.

– Часто доводиться чути, що ми – партія Коломойського (колишнього губернатора Дніпропетровщини). Це абсолютно неправда, – говорить Віталій Купрій. – УКРОП – ініціатива народних депутатів, які представляють однойменне депутатське об’єднання в парламенті. Свого керівника ми бачимо не вождем, а координатором, який буде спрямовувати процеси. На місцевих виборах хочемо об’єднати українських патріотів і набрати близько 15% голосів.

Обласним осередком партії на Рівненщині керуватиме волонтерка благодійного фонду «Руєвит» Діана Гордійчук.

– До нас долучаються люди і з Рівного, і з районів області, – розповідає Діана Гордійчук. – Вони заповняють анкети і проходять співбесіди. Ми запрошуємо перш за все патріотів. Членами нашої партії не можуть бути колишні регіонали, комуністи та люди, які підпадають під люстрацію і заплямували себе корупцією.

Боротьбу з останньою Віталій Купрій називає одним з головних завданням партії.

– Ми не тільки це сповідуємо, а й робимо, – зазначає народний депутат. - Я один із ініціаторів законопроекту, який надасть можливість громадянам використовувати приховану відеозйомку для того, щоб можна було зафіксувати факт вимагання хабара. Зараз такі дії з боку громадян є незаконними. Після фіксації людина зможе прийти в суд, а не до прокурора чи продажного міліціонера, і самостійно стати там громадським прокурором. Коли таких справ буде десятки тисяч по всій Україні, ми матимемо результат. Також у нас уже є законопроект про державне бюро розслідувань, яке забирає слідство з Генеральної прокуратури.

У рамках поїздки Віталій Купрій відвідав обласного прокурора і голову Рівненської обласної державної адміністрації, щоб обговорити проблему незаконного видобутку бурштину. Зокрема той випадок, який стався нещодавно в Дубровиці.

– За нашою інформацію там десять осіб отримали поранення, – каже Віталій Купрій. – На жаль, спілкування з правоохоронними органами не дало розуміння, що вони готові признати поразку. Це проблема державного значення. Наприклад, обласний прокурор, незважаючи на інформацію в ЗМІ про те, що його підлеглий спонукав застосовувати силу і зброю проти людей, навіть не розпочав службове розслідування. Лише під тиском громадськості ми змусили його дати обіцянку, що він все-таки зрушить справу з місця. Проти правоохоронців відкрите кримінальне провадження за статтею 365 Кримінального Кодексу України – перевищення влади або службових повноважень. Коли нам заявляють про такі конфлікти і звинувачують людей у тому, що вони займаються контрабандою, то, моя думка така: людей довели до межі жебрацтва, і вони мусять так заробляти собі на життя. Вони не мають де працювати і шукають десь той заробіток.

Купрій розповів, що в парламенті є відповідний законопроект щодо врегулювання видобутку бурштину. Ухвалення законопроекту допомогло б поставити крапку в цьому питанні. Якби Президент захотів, уточнює нардеп.

– Але Президент цього не робить, оскільки там оборудки в мільйони доларів, які йдуть в кишені чиновникам і правоохоронним органам. Жоден працівник влади не зацікавлений це припинити, – говорить Купрій

Також він наголошує: інститут президента потрібно обмежувати. Оскільки, за його словами, за роки незалежності України всі президенти тягнули ковдру на себе, намагалися узурпувати владу.

– Зараз Президент практично недоторканий, і це потрібно змінити. Ми не такі радикальні, як, наприклад, «Правий сектор», тому будемо йти еволюційним шляхом. Будемо йти на вибори, добиватися коаліції в парламенті і формувати новий уряд. Адже у нас є тільки два шляхи: блокування парламенту і позачергові вибори або кривавий «Майдан-3». Деякі люди кажуть, що революція ще не завершена і її треба завершувати. Але цим може скористатись агресор і піти в наступ. Тому ми за політичний шлях врегулювання проблем.





На правах реклами