Ми у Facebook
04.08.2015, 10:15

Як вийти заміж за іноземця: cекрети жительок Рівненщини

Шлюб з громадянином іншої держави давно перестав бути дивиною. Якщо дивитися правді в очі, то бажання вийти заміж за іноземця було у дівчат практично завжди. Але чому молодим особам ніяк не сидиться вдома: чи то в рідному селі, чи не менш рідному великому місті?
Треба сказати, що вийти заміж за іноземця — це все одно справа випадку, яких би зусиль не докладали. Тим більше, що шлюбні аферисти, які існують у будь-якій країні, здатні зіпсувати й очорнити навіть самі світлі та рожеві мрії.

І все ж, надії на щасливе майбутнє не покидають вітчизняних принцес. Вони заповнюють анкети, реєструються на сайтах, їдуть за кордон і влаштовують особисте життя. А у період, коли розпочався літній весільний сезон, питання заміжжя набирає своєї актуальності ще більше.

Отож, з досвіду жителів Рівненщини ми пропонуємо три маленькі шлюбні історії. А ще підготували кілька практичних порад для тих, хто мріє будувати своє родинне щастя з іноземцем.

Чекати й йти на компроміси


Вже кілька років чекає заповітного “так” від жительки Рівненщини мешканець сонячного Баку, військовий Емін ГАСАНОВ. Історія цього чоловіка дійсно схожа на сюжет із кіно, та лише там, зазвичай, щасливий фінал, а ось Емін не знає, що йому підготувала доля. Вони познайомились в Інтернеті. За тисячі кілометрів серце азейбарджанця вподобало собі жінку іншої національності, яка, на жаль, подарувала надію на щастя чоловіку, а потім – забрала її.


Заміж після 30-ти: плюси та мінуси пізнього заміжжя


“Я познайомився з нею в Інтернеті. Хоч й не вірив різним сайтам знайомств, та все ж просто вирішив спробувати, – розповідає Емін. – Там і знайшов її, почали спілкуватись”. На той час жінка мала певні сімейні проблеми, саме в той момент розлучалась, і про це ділилась з зі своїм новим знайомим. Минали дні, місяці, спілкування продовжувалось. Чоловік незчувся, як шалено покохав жінку, яка сама ставила на ноги двох дітей. “Я готовий прийняти цих дітлахів як рідних, я люблю їх, люблю цю жінку”. Спілкування тривало майже три роки, й Емін освідчився українці.

“Згодом я приїхав у Сарни, – з приємністю та одночасною важкістю в голосі пригадує чоловік, – здавалося, краще бути не могло, адже я був поряд з коханою. Я думаю, що так тепер триватиме все життя”. Та все ж різний менталітет, погляди на життя та гаряча чоловіча кров далися взнаки, що стало причиною непорозумінь між парою. “Ревнощі змінили мене, – з гіркотою усвідомлює Емін. – Я почав скрізь шукати прихований сенс, “підвох”, прислухатись й придивлятись, придиратись”. Жінка замкнулась в собі, а Еміну обмежила доступ до спілкування й відновлення всіх контактів.


заміж за іноземця


З Баку до Сарн майже щоденно летіли замовлення на величезні букети квітів, які отримувала кохана жінка. “У цій історії винний лише я і нехай навіть в 60 років – я все одно доб’юсь її взаємності й пробачення”, — вірив закоханий.

Емін бачив, що таке війна, він командував трьома тисячами чоловік, витягав бійців з-під куль, а від кохання став слабкий і беззахисний, як дитина. “Чоловік, який втрачав у бою товаришів, не може плакати – бо поруч солдати, ти маєш бути сильним й мужнім, а чоловік, який втратив кохану, плаче немов дитина” – слова дорослого мужчини, усвідомлення, що йдуть з глибини душі, дійсно, мають право на існування.

Щаслива доля мужнього чоловіка опинилась у руках слабкої жінки, на доброту та прощення він готовий чекати до кінця своїх днів… І все ж, віра та вчинки даються взнаки. Днями я спілкувалась з Еміном, і чоловік по-секрету розповів, що вже навесні планує побратись із сарненчанкою.

Захоплюватись, вірити та не боятись


Ще одна жителька з Рівненщини вже рік як живе у шлюбі з індійцем. Попри український менталітет, застереження батьків, різні мови та погляди на життя, вона не побоялась знайти щастя за тисячі кілометрів від дому. Пара познайомилась під час її туристичної поїздки в Індію, потім підтримували зв'язок в мережі, а згодом — побрались.

Він ніколи не бачив снігу, не знав, що таке борщ, сало чи вареники. А вона навчилась обходитись без оселедців, читати зорі й досліджувати долі людей по руках. Вони пристосовувалась одне до одного, вони захоплювались традиціями та пізнавали себе набагато більше. Й ні колір шкіри, ні мова, ні батьки на заваді не стали.
Тепер українка живе в сонячній Індії і шлюб з іноземцем її зовсім не злякав.

Гірше, коли хочеш просто втекти


Ще одна рівнянка серед причин виходу заміж за іноземця назвала й власну вигоду. Вона понад усе прагне виїхати з країни, змінити спосіб життя, роботу та жити в достатку. Яким буде такий шлюб у далекій східній країні, зараз спрогнозувати важко, але й її обранець не проти цього варіанту створення сім'ї.

Практичні поради. Досвід “надійних свах”


Все ж, якщо бажання вийти заміж за заморського принца таке сильне, що терпіти нема сили, а страх ще бере своє, то можна звернутися в шлюбне агентство, яке працює саме з тією метою, щоб видати “клієнтку” заміж в іншу країну. Там, зазвичай, треба заповнити спеціальну анкету, представити фото, написати листа потенційному чоловіку і чекати відповіді. Отримавши відповідь, знову пишіть листи, поки потенційний наречений не висловить бажання зустрітися в реальності.

Шлюбні агенції, у свою чергу, зароблять на іншому: від передачі щасливій нареченій подарунків від іноземця (наприклад, кілька троянд “лише” за 700 гривень – пропозиція доволі звична) до “романтичної подорожі” у рідне місто обраної дружини.

Деякі агенції навіть обіцяють повернути гроші – якщо дівчина раптом не закохається у свого випадкового принца. Більшість “гарантованих” лав-сторі, на жаль, закінчується сумно.

Головне, якщо ви все ж дійсно шукаєте щастя – менше негативу, скарг та брехні. А можна зекономити і зайнятись пошуком кандидата в соціальних мережах або на сайті знайомств.

За фіктивні шлюби з іноземцями українці платять десятки тисяч доларів
Все ж, варто пам'ятати, що українські дівчата – найбільш ходовий "товар" шлюбних агентств. На їхній молодості, красі, недосвідченості та щирому бажанні вийти заміж заповзятливі бізнесмени заробляють десятки тисяч доларів.

Хтось може вдало стати дружиною бізнесмена, пенсіонера чи вдівця. А когось шукатимуть по всій Землі…

Аби одружитись з іноземцем, можна потрапити які у рабство, так і на гроші. Наприклад, “рука” американця коштує від 10 до 60 тисяч доларів. У середньому просять близько 30 тисяч.
Ціна висока, але виправдана. Адже для когось фіктивний шлюб – єдиний шанс взагалі потрапити до країни, а для численних нелегалів – найнадійніший шанс не поїхати додому.

Оглядини


Якщо після цього всього вам здається, що ваш друг залишився порядний та надійний, ви можете з'їздити до нього. Проте, не вирушайте у невідомість поспіхом. Залиште для родичів або знайомих адресу, телефон та інші контакти вашого потенційного нареченого, візьміть кошти для власних витрат, документи та обов'язково їх копії (на випадок, якщо у вас їх під різним приводом візьмуть і не повертатимуть).

Подібних прикладів можна навести безліч. Хтось залишається щасливим у шлюбі на довгі роки, хтось повертається додому, а хтось навіть може потрапити у, здавалося б, добровільне рабство. Вирішувати і покладатись у таких ситуаціях треба тільки на себе.

Узаконення стосунків

І все ж, якщо ви стовідсотково впевнені у своєму рішенні й бажаєте вийти заміж за іноземця, не забудьте подбати про законний шлях оформлення ваших стосунків. Для того, щоб зареєструвати шлюб в Україні, іноземець має подати до відділу РАЦСу не тільки паспорт, із яким перетинав кордон, а й довідку про сімейний стан, видану за місцем проживання. На довідці має міститись так званий "апостиль" – штамп, який засвідчує легалізацію.

Якщо людина розлучена або ж удівець чи вдова, до необхідного пакету потрібно долучити документ, який свідчить про розірвання попереднього шлюбу чи про смерть колишньої дружини чи чоловіка.
Довідка про сімейний стан – досить специфічний документ. У кожній країні при її оформленні є свої нюанси. Наприклад, є такі держави, де в документі обов'язково вказують, на кому кавалер має одружуватись, а також місце проживання потенційної нареченої. А громадянин Індії не отримає цінної довідки без згоди на цей шлюб його батьків. В Італії в комуні мають обов'язково зробити шлюбну публікацію, яка "гуляє" у вигляді об'яви на випадок, що хтось може заперечити можливість цього шлюбу.

Психологія вибору

Як стверджує психолог Володимир БЕРЕЗОВСЬКИЙ, пояснення таким вчинкам знайти досить важко.

“Це залежить від багатьох моментів. Іноземний менталітет однозначно має вплив на жінок, але до кожного потрібно індивідуально підходити, психологія може мати тисячі винятків у фундаментальних правилах. Інтернаціональні стосунки мають свої плюси та мінуси. Серед мінусів – величезна різниця у менталітеті, вихованні. У нас змалечку закладені певні установки. Так, є дівчата, які цілеспрямовано шукають чоловіка з-за океану. Тож такі більш-менш знають, чого очікувати. Та й ставлення інших людей до їхніх стосунків їх не цікавлять. Не бояться вони й осуду. Є дівчата, які не планували мати заокеанського чоловіка, але так трапилось – зустрілись, закохались. Буває, що починають такі стосунки, бо шукають новизни. Однак у будь-якому випадку варто розуміти, що у сім’ї, навіть якщо вона суто українська, люди проявлять себе по-іншому, не так, як до шлюбу. Тож тим, хто планує оформити свої стосунки з іноземцем офіційно, варто обговорити детально, якою має бути сім’я. Імовірно, що людина бачить роль”, – говорить психолог.

“Вплив менталітету чоловіка залежить від нього самого. Кожна країна має свої традиції та принципи виховання, і ними й керується чоловік у виборі жінки. Турки гарно залицяються до наших дівчат, але дуже ревниві. А, до прикладу, в деяких штатах Індії ще досі зустрічається поліандрія (коли одна жінка має кілька чоловіків)”.

Також психолог не відкидає того факту, що жінкам дійсно властиво шукати поза рідним домом те, чого вони не змогли знайти.
Вийти заміж за іноземця цілком реально. Але пошук зарубіжного нареченого – досить трудомісткий процес, що вимагає великих зусиль, вивчення іноземної мови, певних технологій, обережності при знайомстві з новим кандидатом.

З іноземцями знайомляться і в молодіжних таборах, і в мовних школах, і при обміні групами студентів у різних університетах, і навіть на футбольному матчі або на рок-концерті — шляхи Господні несповідимі. І якщо вже цілеспрямована дівчина поставила перед собою завдання вийти заміж за іноземця, то можна і не сумніватися, що сучасне життя надає для цього величезну кількість можливостей.





На правах реклами