Сливове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТИ]
Домашнє сливове вино за класичним рецептом
Інгредієнти:
10кг сливи
2 кг цукру
50 г дріжджів.
Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, заливаємо невеликою кількістю води і проварюємо до м'якості. Масу протираємо через сито, додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо, викладаємо в ємність для бродіння і щільно закупорюємо пробкою з водяним затвором. Ставимо для бродіння в тепле місце. Коли процес бродіння завершиться, молоде вино зливаємо, додаємо за смаком цукор, перемішуємо і даємо постояти ще 2-3 дні. Потім вино фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Рецепт домашнього сливового вина з корицею
Інгредієнти:
10 кг сливи
20 г кориці
4 кг цукру
3 л води.
Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, засипаємо половиною норми цукру і залишаємо для бродіння в теплому місці на 3-5 днів.
Із цукру, води і кориці готуємо сироп, охолоджуємо його, вливаємо в сусло, щільно закриваємо кришкою з водяним затвором. Коли процес бродіння завершиться, сливове вино, приготоване в домашніх умовах, потрібно обережно злити з осаду, відфільтрувати і розлити в пляшки.
Сливово-персикове вино з ваніллю
Інгредієнти:
7 кг сливи
3 кг персиків
3 кг цукру
3 г ваніліну
4 л води.
Для приготування сливово-персикового вина з ваніллю сливи і персики промиваємо, видаляємо кісточки, розминаємо в неметалевій посуді дерев'яним товкачем. Додаємо ванілін, сироп, приготовлений з цукру і води; перекладаємо в ємність для бродіння, закриваємо кришкою з водяним затвором. Ємність ставимо в темне тепле приміщення. Після закінчення процесу бродіння готове вино зливаємо з осаду, підсолоджуємо за смаком, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Сливове вино з ізюмом та чорносливом
Інгредієнти:
10 кг сливи
100 г чорносливу без кісточок
200 г ізюму
3 кг цукру
вода.
Приготування: сливи перебираємо, промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Чорнослив промиваємо та нарізаємо. Сливи заливаємо невеликою кількістю води, проварюємо до м'якості, протираємо через сито. У пюре додаємо родзинки, чорнослив, цукор, перемішуємо і викладаємо в ємність для бродіння. Щільно закриваємо пробкою з водяним затвором. Коли бродіння припиниться, вино зливаємо з осаду, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Кріплене сливове вино
Інгредієнти:
12 кг сливи
6 л горілки цукор
вода.
Приготування: сливи перебираємо промиваємо обсушуємо видаляємо кісточки. Сливи всипаємо в скляну ємність заливаємо горілкою і лишаємо в теплому місці 20 днів. Потім отриману настоянку зливаємо. Мезгу заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила масу охолоджуємо і віджимаємо. До віджатої рідини додаємо цукор у співвідношенні 1:1 перемішуємо щоб він повністю розчинився. Приготований сироп з'єднуємо з настойкою, закриваємо кришкою з водяним затвором і даємо перебродити. Готове вино зливаємо фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Смачного!
Статті до теми:
Смачне абрикосове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТ]
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки

Рівне сьогодні зустрічне полеглих воїнів місією "На щиті": маршрут супроводу

Сьогодні, 10 травня, Рівненська громада зустрічатиме екіпаж місії "На щиті", який повертає додому загиблих Героїв. Жителів міста закликають гідно вшанувати пам'ять воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.
переглядів: 236
У Рівному відбудеться зустріч з відомим поетом Андрієм Пермяковим

Наступного тижня, 13 травня, о 17:00, запрошують на особливу зустріч до Рівненської обласної бібліотеки для молоді (вул. Київська, 18).
переглядів: 389
Матч "Верес" - "Рух" судитиме арбітр із Черкас

Бригаду арбітрів на матч 28-го туру VBET Української Прем’єр-ліги між «Рухом» та «Вересом» очолить 40-річний Володимир Новохатній із Черкас. Для нього це буде дебютна гра у поточному сезоні за участю рівненського клубу.
переглядів: 321
Сьогоднішнє вшанування святого Миколая: історія свята

Щороку 9 травня християни вшановують одну з ключових подій у шануванні святителя Миколая Чудотворця — перенесення його мощів із міста Мири у Лікії (сучасна Туреччина) до італійського міста Барі.
переглядів: 396
На Рівненщині ще є час зареєструватися на "Ігри ветеранів"

Уже завтра, 10 травня, завершується реєстрація на участь у регіональному відборі з кросфіту, який проходить у межах всеукраїнських змагань, започаткованих Міністерством у справах ветеранів України. Сам турнір відбудеться 17 травня на Рівненщині.
переглядів: 332