06.08.2015, 21:15
Сливове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТИ]
Сливове вино - чудовий і натуральний напій, який згодиться як для сімейних свят, так і для гостей. Пропонуємо 5 простих і смачних рецептів приготування цього напою.
Домашнє сливове вино можна готувати як в класичному вигляді (з додаванням цукру і дріжджів), так і в різних варіаціях, використовуючи всілякі комбінації з фруктів і ягід. Рецепти таких вин зі сливи з фруктово-ягідними та ароматичними добавками не складні в приготуванні, а смак їх вражає оригінальністю.
Домашнє сливове вино за класичним рецептом
Інгредієнти:
10кг сливи
2 кг цукру
50 г дріжджів.
Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, заливаємо невеликою кількістю води і проварюємо до м'якості. Масу протираємо через сито, додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо, викладаємо в ємність для бродіння і щільно закупорюємо пробкою з водяним затвором. Ставимо для бродіння в тепле місце. Коли процес бродіння завершиться, молоде вино зливаємо, додаємо за смаком цукор, перемішуємо і даємо постояти ще 2-3 дні. Потім вино фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Рецепт домашнього сливового вина з корицею
Інгредієнти:
10 кг сливи
20 г кориці
4 кг цукру
3 л води.
Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, засипаємо половиною норми цукру і залишаємо для бродіння в теплому місці на 3-5 днів.
Із цукру, води і кориці готуємо сироп, охолоджуємо його, вливаємо в сусло, щільно закриваємо кришкою з водяним затвором. Коли процес бродіння завершиться, сливове вино, приготоване в домашніх умовах, потрібно обережно злити з осаду, відфільтрувати і розлити в пляшки.
Сливово-персикове вино з ваніллю
Інгредієнти:
7 кг сливи
3 кг персиків
3 кг цукру
3 г ваніліну
4 л води.
Для приготування сливово-персикового вина з ваніллю сливи і персики промиваємо, видаляємо кісточки, розминаємо в неметалевій посуді дерев'яним товкачем. Додаємо ванілін, сироп, приготовлений з цукру і води; перекладаємо в ємність для бродіння, закриваємо кришкою з водяним затвором. Ємність ставимо в темне тепле приміщення. Після закінчення процесу бродіння готове вино зливаємо з осаду, підсолоджуємо за смаком, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Сливове вино з ізюмом та чорносливом
Інгредієнти:
10 кг сливи
100 г чорносливу без кісточок
200 г ізюму
3 кг цукру
вода.
Приготування: сливи перебираємо, промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Чорнослив промиваємо та нарізаємо. Сливи заливаємо невеликою кількістю води, проварюємо до м'якості, протираємо через сито. У пюре додаємо родзинки, чорнослив, цукор, перемішуємо і викладаємо в ємність для бродіння. Щільно закриваємо пробкою з водяним затвором. Коли бродіння припиниться, вино зливаємо з осаду, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Кріплене сливове вино
Інгредієнти:
12 кг сливи
6 л горілки цукор
вода.
Приготування: сливи перебираємо промиваємо обсушуємо видаляємо кісточки. Сливи всипаємо в скляну ємність заливаємо горілкою і лишаємо в теплому місці 20 днів. Потім отриману настоянку зливаємо. Мезгу заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила масу охолоджуємо і віджимаємо. До віджатої рідини додаємо цукор у співвідношенні 1:1 перемішуємо щоб він повністю розчинився. Приготований сироп з'єднуємо з настойкою, закриваємо кришкою з водяним затвором і даємо перебродити. Готове вино зливаємо фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Смачного!
Статті до теми:
Смачне абрикосове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТ]
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Домашнє сливове вино за класичним рецептом
Інгредієнти:
10кг сливи
2 кг цукру
50 г дріжджів.
Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, заливаємо невеликою кількістю води і проварюємо до м'якості. Масу протираємо через сито, додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо, викладаємо в ємність для бродіння і щільно закупорюємо пробкою з водяним затвором. Ставимо для бродіння в тепле місце. Коли процес бродіння завершиться, молоде вино зливаємо, додаємо за смаком цукор, перемішуємо і даємо постояти ще 2-3 дні. Потім вино фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Рецепт домашнього сливового вина з корицею
Інгредієнти:
10 кг сливи
20 г кориці
4 кг цукру
3 л води.
Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, засипаємо половиною норми цукру і залишаємо для бродіння в теплому місці на 3-5 днів.
Із цукру, води і кориці готуємо сироп, охолоджуємо його, вливаємо в сусло, щільно закриваємо кришкою з водяним затвором. Коли процес бродіння завершиться, сливове вино, приготоване в домашніх умовах, потрібно обережно злити з осаду, відфільтрувати і розлити в пляшки.
Сливово-персикове вино з ваніллю
Інгредієнти:
7 кг сливи
3 кг персиків
3 кг цукру
3 г ваніліну
4 л води.
Для приготування сливово-персикового вина з ваніллю сливи і персики промиваємо, видаляємо кісточки, розминаємо в неметалевій посуді дерев'яним товкачем. Додаємо ванілін, сироп, приготовлений з цукру і води; перекладаємо в ємність для бродіння, закриваємо кришкою з водяним затвором. Ємність ставимо в темне тепле приміщення. Після закінчення процесу бродіння готове вино зливаємо з осаду, підсолоджуємо за смаком, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Сливове вино з ізюмом та чорносливом
Інгредієнти:
10 кг сливи
100 г чорносливу без кісточок
200 г ізюму
3 кг цукру
вода.
Приготування: сливи перебираємо, промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Чорнослив промиваємо та нарізаємо. Сливи заливаємо невеликою кількістю води, проварюємо до м'якості, протираємо через сито. У пюре додаємо родзинки, чорнослив, цукор, перемішуємо і викладаємо в ємність для бродіння. Щільно закриваємо пробкою з водяним затвором. Коли бродіння припиниться, вино зливаємо з осаду, фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Кріплене сливове вино
Інгредієнти:
12 кг сливи
6 л горілки цукор
вода.
Приготування: сливи перебираємо промиваємо обсушуємо видаляємо кісточки. Сливи всипаємо в скляну ємність заливаємо горілкою і лишаємо в теплому місці 20 днів. Потім отриману настоянку зливаємо. Мезгу заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила масу охолоджуємо і віджимаємо. До віджатої рідини додаємо цукор у співвідношенні 1:1 перемішуємо щоб він повністю розчинився. Приготований сироп з'єднуємо з настойкою, закриваємо кришкою з водяним затвором і даємо перебродити. Готове вино зливаємо фільтруємо і розливаємо в пляшки.
Смачного!
Статті до теми:
Смачне абрикосове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТ]
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Категорія: Новини > Життя
Автор: підготувала Тетяна КузьмичПереглядів: 9484Інші статті рубрики:
Січень 2025 року здивує теплою погодою: прогноз синоптиків
Цьогорічний січень не стане типовою зимою зі значними морозами та снігопадами. За прогнозами синоптиків, місяць обіцяє теплу погоду, з частковими опадами та без сильних морозів.
переглядів: 12
Попередження про небезпечні погодні умови на Рівненщині
10 січня, уранці та вдень, синоптики прогнозують пориви південно-західного вітру зі швидкістю 15-18 м/с.
переглядів: 76
Свята та іменини 10 січня: День гіркого шоколаду
10 січня 2025 року — п’ятниця. 1052-й день війни в Україні.
переглядів: 86
Держава збільшила компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю
З 1 січня 2025 року в Україні зросли суми компенсацій для роботодавців, які створюють робочі місця для людей з інвалідністю.
переглядів: 230
На Рівненщині триває голосування за «Кращу книгу 2025 року»
У Рівненській обласній бібліотеці нагадують, що триває конкурс «Краща книга Рівненщини», який визначає найкращі видання місцевих авторів.
переглядів: 259