Ми у Facebook
09.08.2015, 16:00

Президент поспілкувався з рівненським Героєм України, який нині лікується у США

Президент України Петро Порошенко зателефонував Герою України полковнику Ігорю Гордійчуку, який вже близько півроку перебуває на лікуванні у Військово-медичному центрі ім. В.Ріда Збройних Сил США в м.Бесезда (штат Меріленд).
Про це повідомили з прес-служби Рівненської ОДА.

Президент поцікавився у Героя України перебігом лікування та реабілітації, чи надається йому достатня підтримка зі сторони відповідних структур України.

Полковник подякував за увагу до нього особисто Президента України, Міноборони, Посольства України в США. Ігор Гордійчук зазначив, що в американському шпиталі є унікальні можливості для відновлення, його реабілітація йде за планом, і він налаштований після завершення запланованого курсу якомога швидше повернутися в Україну та негайно приступити до виконання службових обов`язків.

На Рівненщині мобілізовані проходять протитанкову підготовку

Президент доручив Послу України в США Валерію Чалому тримати питання реабілітації полковника Гордійчука на контролі, а також обговорити умови лікування та розміщення українських військовослужбовців, які в рамках реалізації Угоди між міністерствами оборони двох країн у найближчий час прибудуть до США для проходження реабілітації після отримання важких поранень в зоні проведення АТО.

Нагадаємо, уродженець села Залізниця Корецького району, полковник ЗСУ, офіцер Головного командного центру Генштабу Герой України Ігор Гордійчук очолював загін спецназу під час виконання завдань в тилу противника, протягом 12 діб у серпні розвідники Гордійчука утримували контроль над Савур-Могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Ігор Гордійчук останнім пішов з висоти та рейдовими діями по тилах противника вивів особовий склад з-під вогню. У ході стримування атак терористів отримав тяжке поранення голови і 30 серпня у непритомному стані був доставлений до лікарні Дніпропетровська. Переніс кілька операцій.

Коли закінчиться мобілізація

21 жовтня Указом Президента полковнику Гордійчуку присвоєно Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». У вересні полковник також був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ