Ми у Facebook
11.08.2015, 12:00

На Рівненщині згоріла літня кухня

Фото не є прямою ілюстрацією до матеріалу.

9 серпня об 10:04 до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Сопачів, Володимирецького району.
Горіла дерев’яна літня кухня, розмірами 3х3м, крита шифером. Вогонь міг в будь-яку мить перекинутися на житловий будинок та господарську споруду, що знаходилися за кілька метрів кожна.

В Україні - найвищий рівень пожежної небезпеки

За вказаною адресою негайно було направлено черговий караул рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт.Рафалівка. Місцеві жителі до прибуття рятувальників намагалися власними силами загасити вогонь. По прибуттю до місця виклику рятувальники провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі водяний ствол. Спільними силами місцевого населення та рятувальників пожежу швидко загасили. Хоча невеличку будівлю літньої кухні вогонь все ж встиг знищити, проте житловий будинок та господарську споруду було повністю врятовано.

На Рівненщині згорів чоловік

Як виявилося згодом напередодні власники топили в літній кухні металеву піч-буржуйку. А при огляді місця події та опитуванні свідків було встановлено, що вона експлуатувалася із несправностями та не мала протипожежних розділок (відступок) від горючих конструкцій згідно нормативних документів. Відтак ймовірною причиною пожежі є неправильне влаштування та несправність нагрівальної печі (буржуйки).

Слід зауважити, що це вже не перший подібний випадок пожежі через металеві печі-буржуйки. Такі ж випадки в поточному році було зареєстровано в селах Степангород, Кругле, Більська Воля.

На Рівненщині горить стерня, низові лісові пожежі

У зв’язку з стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян суворо дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах та помешканнях, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Як показує досвід, більшість пожеж виникаються саме через так званий «людський фактор» та недотримання правил пожежної безпеки. Вказаний вище випадок пряме цьому підтвердження.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що тільки неухильне дотримання вимог пожежної безпеки допоможе не допустити виникнення пожеж. Вогонь легковажності не пробачає!

За матеріалами Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області





На правах реклами