Ми у Facebook
12.08.2015, 19:45

Що змінилось у законодавстві про застосування РРО

Відповідно до норм Податкового кодексу платники єдиного податку І групи та платники ІІ і ІІІ груп (фізичні особи - підприємці), дохід яких протягом року не перевищує 1 мільйон гривень, можуть не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) незалежно від обраного ними виду діяльності.
Якщо ж суб’єкт бізнесу у календарному році досягає обсягу доходу в понад 1 мільйон гривень, застосування РРО для такого платника єдиного податку стає обов’язковим.

Що потрібно знати рівненським підприємцям про касові апарати (ІНФОГРАФІКА)

Застосовувати РРО такий єдинник починає з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням перевищення, та продовжує у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Що стосується розміру фінансових санкції за порушення проведення розрахункових операцій з використанням реєстраторів розрахункових операцій (розрахункових книжок), то якщо протягом календарного року порушення вчинено вперше – застосовується 1 гривня, за кожне наступне - 100 відсотків вартості проданих з порушеннями, товарів (послуг).

Рівненських підприємців зобов'яжуть встановити касові апарати

Зазначимо, такі нововведення внесені Законом України від 1 липня 2015 року № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ