Ми у Facebook
14.08.2015, 16:30

Досвід, набутий в АТО – в основі занять на Рівненському полігоні

Мобілізовані військовослужбовці на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з вогневої підготовки опановують тактику протидії засідкам ворога.
Як повідомив майор Олександр Гайн, суть завдання – навчити мобілізованих протидіяти ворогові у разі потрапляння в засідку.

«Особовий склад відділення веде груповий вогонь із різних позицій – стоячи, з коліна, лежачи та з борта транспортного засобу. Мішені з’являються всього на 5 секунд, в різних місцях і глибині фронту. Мобілізовані військовослужбовці повинні встигнути їх уразити. Під час цієї вправи командир навчається приймати правильні управлінські рішення, а його підлеглі – уражати цілі на швидкість», – зазначив начальник директриси БМП лейтенант Роман Волощук.


Ужгородські роми поїхали на військовий вишкіл у Рівне


За словами офіцера, в основу цієї вправи лежить досвід українських військових протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога в зоні АТО. Начальник директриси на вогневому рубежі допомагає мобілізованим корегувати навички стрільби. А якщо хтось із військовослужбовців все ж не може влучити в цілі, то лейтенант Роман Волощук проводить з ним додаткові заняття.

Усі учасники АТО з Рівненщини будуть забезпечені земельними ділянками

«Наше завдання навчити людей застосовувати зброю так, щоб вони могли захистити своє життя і виконати завдання. Тут немає «виконав норматив» - «не виконав», а триває постійний бойовий вишкіл. Адже ми щиро бажаємо, щоб усі захисники Вітчизни після виконання свого громадянського обов’язку із захисту української донбаської землі повернулися живими і здоровими додому», – додав лейтенант Роман Волощук.





На правах реклами