Ми у Facebook
21.08.2015, 11:30

Рівненщина: в Обарові будуватимуть дитсадок

У селах Обарів та Ставки разом налічується близько чотирьох тисяч жителів. В Обарові є загальноосвітня школа, де навчається 322 учні, два будинки культури, а дитячого садочка – жодного.
Цього року Рівненській районній раді вдалося залучити кошти з Державного фонду регіонального розвитку, і будівництво об’єкта таки зрушило з мертвої точки.

Потреба сільської громади в ДНЗ назріла вже давно, адже діток дошкільного віку тут чимало, а працюючим батькам дівати їх нікуди.
Мама двох діток Валентина розповідає, що через відсутність дитячого садочка змушена возити своїх дівчаток у Рівне:

– Будівництво садочка – це подія, на яку чекає кожна друга родина в Обарові. У мене, наприклад, двійко дітей – школярка і дошкільня. Змушена їх обох возити у школу і в дитсадок у Рівне. Це забирає час і виливається у чималу копійку. А якби був дитсадочок в Обарові, тоді й старшу дитину можна було віддати в місцеву школу. Залишається сподіватися, що і сільська, і районні влада докладуть усіх зусиль, щоб довести справу до логічного завершення – добудувати цей дитсадок.

Наразі на будівництво дитсадка виділили 5 млн. 300 тисяч гривень. Цих коштів має вистачити, аби звести коробку та накрити споруду.

– Цього року на будівництво садочка з районного бюджету виділили 800 тисяч гривень, ще 200 тис. гривень виділила сільська рада, решту коштів нам вдалося залучити з державного фонду регіонального розвитку, – зауважує голова Рівненської районної ради Володимир Пилипчук. – Звісно, аби побудувати такий об’єкт, цієї суми буде недостатньо. Тому ми вже подали заявку до Державного фонду регіонального розвитку. Тож є надія, що у 2016 році нам вдасться добудувати цей дитячий садочок.

Джерело: РитмТВ





На правах реклами