Ми у Facebook
22.08.2015, 09:15

До 1 вересня мешканці Рівненщини повторно отримають бланки на субсидію

Рівненським сім’ям повторно розноситимуть бланки на оформлення субсидій – заяву на її отримання, декларацію про доходи, а також роз’яснювальний лист від Уряду. До 1 вересня документи має отримати кожне домогосподарство, тобто більше 400 тисяч родин Рівненської області.
Про це йшлося під час селекторної наради з районами та підприємствами-надавачами послуг щодо вдосконалення системи надання житлових субсидій під керівництвом першого заступника голови ОДА Юрія Приварського.


Як рівняни зможуть оформити житлову субсидію


«Декларація матиме удосконалену форму, де вже не потрібно вказувати розмір доходів. Органи соцзахисту будуть самостійно отримувати ці цифри – через фіскальну службу та Пенсійний фонд. Людині лише треба буде вказати вид отримуваного прибутку та джерело, де отримані гроші. Також важливим нововведенням є відмова від штрафних санкцій за допущені громадянами помилки, які мали стягуватися у подвійному розмірі отриманої субсидії», - наголосив Юрій Приварський.


Нове у призначенні житлових субсидій [РОЗРАХУНКИ] |

Наразі субсидію на Рівненщині вже призначено для більше 60 тисяч родин, або ж 15 відсотків від загальної кількості сімей. Тим часом торік державною допомогою користувалися лише 4 тисячі домогосподарств області або трохи більше одного відсотка. Найбільше зареєстрованих заяв щодо субсидій – у Рівному.

За словами першого заступника, цьогоріч субсидією вже користується вп'ятнадцятеро більше родин, аніж торік. Разом з тим, перед початком нового опалювального сезону заяви ще будуть надходити. Тому, до цього часу потрібно завершити обробку всіх документів, які наразі перебувають в управліннях соцзахисту.

«Думаю, що новою програмою субсидій скористається третя частина населення Рівненщини. Тому прошу контролювати своєчасність надходження бланків до споживачів, а також нарахування субсидій», - звернувся до присутніх Юрій Приварський.

Подати документи до управлінь соцзахисту населення можна будь-коли. В містах і районах Рівненщини працюють телефони «гарячих ліній» щодо призначення субсидій.





На правах реклами