Ми у Facebook
22.08.2015, 16:00

Нове у Блогах OGO.ua: повстанські листівки [+Фото]

Незалежність, якій цьогоріч виповнюється 24 роки, народилась набагато раніше – про це свідчить багатовікова історія боротьби українського народу за волю та повстанські листівки, створені патріотами десятки років тому.
Іван Мельник у публікації «Жити не давали, вмерти на дають» пропонує переглянути декілька повстанських листівок антирадянського змісту.

«Декотрі з них уже давно «гуляють» всесвітньою павутиною, а, можливо, й не декотрі, а всі. Та як би там не було, коли вони потрапили мені до рук, то вирішив відсканувати і викласти їх у блозі».



Також читайте у Блогах OGO.ua героїчні та трагічні історії наших земляків із Тучина:

«Вас тоді можуть убити, коли мене самого вб’ють…»
Про непросту долю Федора Коротюка, мешканця с. Річиця колишнього Тучинського (нині – Гощанського) району Рівненської області, який під час Другої світової війни переховував єврейську сім’ю, врятувавши її таким чином від знищення.
ЧИТАТИ ДАЛІ

Григорій Щербанюк: життя і смерть в окупації
Героя цієї розповіді в часи окупації переслідували поляки, використали у своїх інтересах «нацисти», а довели до смерті «совєти»...
ЧИТАТИ ДАЛІ

Шибениця для себе
«Однією з особливостей становлення радянської системи на Рівненщині у 1944-1945 роках було привселюдне виконання вироків над учасниками ОУН та УПА. Шибениці, як метод залякування населення, з’явилися тогочас у багатьох районних центрах області та у самому Рівному. Не став винятком і Тучин – центр тодішнього району. Саме тут радянська влада влаштувала показову страту коменданта СБ ОУН Федора Осипчука на псевдо «Гомін».
ЧИТАТИ ДАЛІ

Зв’язкова "Калина": слідом за чоловіком в Українську Повстанську Армію
Свій шлях в Українській Повстанській Армії "Калина" розпочала у 1944 році. Його завершенням став серпень 1946-го, коли "Калину" арештували. За цей час вона пізнала чимало: загибель чоловіка, тяжкі будні підпільної боротьби, зраду.
ЧИТАТИ ДАЛІ





На правах реклами