Ми у Facebook
29.08.2015, 11:30

На Рівненщині хочуть збудувати очисні споруди за 25 мільйонів

Для міста Дубно розробляється проектна документація реконструкції очисних споруд вартістю 25 млн. Адже проблема у місті з очисними спорудами справді існує.

Інформаційний портал м. Дубно вирішив дізнатись офіційну інформацію щодо зупинки очисних споруд у міського голови:

Василю Михайловичу, на вашу думку, чи існує проблема з очисними спорудами у Дубно? А також чи правдива інформація, що очисні споруди зупинились, як стверджують місцеві активісти та ЗМІ?

Безумовно проблема існує. Як тільки я став міським головою, почали готувати документацію на реструктуризацію водопровідно-каналізаційних мереж м. Дубно. Спершу оперативно поміняли водяні мережі по вул. Замковій, Сурмичі (навпроти Дубенської виховної колонії) і в районі Базарчика. Що можна сказати про каналізаційні мережі, зокрема по вул. Словацького, проблема там існувала більше 20 років, місце з фекаліями ліквідували зі встановленням насосної станції. Фекалії направили в головну станцію (район Садової) внаслідок чого наповнилась прийомна камера різними відходами. А для того, щоб її почистити і тому що очисні споруди працювали ефективно їх, треба було зупинити на короткий час.

Очисні споруди – за шведські гроші

Я знаю, що були допущені промахи в технології і тому керівник поніс стягнення, отримав догану. Крім цього, була викликана екологічна лабораторія, яка взяла проби, що вивчаються. Сьогодні обласна екологічна комісія визначає скільки завдано збитків річці Іква, зокрема фекаліями. Фекалії хлорувались, а тому риба загинути від дубенських очисних споруд не могла.

На сьогоднішній день розробляється проектна документація реконструкції очисних споруд вартістю 25 млн. Вона знаходиться на стадії завершення, а тому для їх реалізації потрібно буде шукати інвесторів.

Очисні працюватимуть, навіть коли зупинять “Рівнеазот”

Інформаційний портал м. Дубно володіє такою інформацією, що наше сміттєзвалище просіло вглиб і знаходиться на рівні 8 м. до води, чи правда це?

Ні, це лише вигадки. Наше сміттєзвалище має товщину залягання більше 10 м. В цьому місці води немає, там суша, катастрофічні моменти відсутні.





На правах реклами