Ми у Facebook
03.09.2015, 08:21

"Art Jazz Cooperation 2015" у Рівному: мистецтво бути вільним

Майже п'ять годин феєричного дійства подарували глядачам гала-концерту організатори восьмого міжнародного джазового фестивалю "Art Jazz Cooperation 2015", який пройшов у Рівному традиційно в останні дні серпня.
VIIІ міжнародний джазовий фестиваль “Art Jazz Cooperation” традиційно зібрав на одній сцені музикантів різних джазових напрямків із різних міст і країн, об'єднаним спільним гаслом цьогорічного дійства - "Мистецтво бути вільним".

ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ

Своєрідним поетичним обрамленням гала-концерту стали поезії Андрія Пермякова із збірки "Мой джаз" у неперевершеному як завжди експресивному авторському виконанні. Високий емоційний градус дійства, який від самого початку задав виступ талановитого рівненського поета, відомого далеко за межами нашого регіону, підтримали наступні учасники - "Tomasz Wendt Quartet" feat. Тарас Баковський (Польща). А автор і ведучий понад 5 тисяч радіопрограм, арт-директор фестивалю “Alfa Jazz Fest у Львові”, продюсер та арт-директор компанії “Jazz in Kiev” Олексій Коган разом із своїм музичним колективом презентував авторську програму «Джазові історії з Олексієм Коганом» - короткі історії про джазових музикантів у чудовому музичному супроводі.

У перерві глядачі мали нагоду не лише випити кави чи сфотографуватись на згадку, а й переглянути виставку джазових фотографій Олега Маковського "Моя Музика" та почути гру на багатьох екзотичних музичних інструментах відомого рівненського музиканта і популяризатора етномузики Андрія Ляшука.

Після антракту на глядачів чекав сюрприз - поліські колядки у джазовій обробці, які спільно виконали Анна Чайковська та Acoustic Quartet» і добре відомий рівнянам етноколектив "Веснянка" міського Палацу дітей та молоді під керівництвом Віктора Ковальчука.

"Джазові історії" з Олексієм Коганом
"Джазові історії" з Олексієм Коганом


Андрій Пермяков "запалив" зал своєю поезією
Андрій Пермяков "запалив" зал своєю поезією


Анна Чайковська зі своїм колективом виступила разом із рівненською "Веснянкою"
Анна Чайковська зі своїм колективом виступила разом із рівненською "Веснянкою"


"Tomasz Wendt Quartet" і Тарас Баковський (Польща)
"Tomasz Wendt Quartet" і Тарас Баковський (Польща)


БІЛЬШЕ ФОТО З ФЕСТИВАЛЮ

Заворожуючі загадкові мотиви прадавніх наспівів наших поліських предків у сучасному джазовому аранжуванні, які лунали у глядацькій залі драмтеатру вже близько одинадцятої вечора, й стали завершальними акордами фестивалю. Залишилось лишень стоячи, бурхливими оваціями привітати не лише усіх музикантів, а й команду організаторів дійства на чолі з Сергієм Гембергом.

Сергій Гемберг - головний організатор і натхненник фестивалю, без його ентузіазму і наполегливості, вміння залучати і знаменитих учасників, і поважних партнерів заходу його просто не було б
Сергій Гемберг - головний організатор і натхненник фестивалю, без його ентузіазму і наполегливості, вміння залучати і знаменитих учасників, і поважних партнерів заходу його просто не було б


...“Art Jazz Cooperation” традиційно проходить у Рівному в останні дні літа. З одного боку, це викликає у багатьох глядачів легкий ностальгійний настрій - джазові акорди немов би сповіщають про прихід осені. А з іншого - зміна календарних пор відбувається під чудову музику в позитивній джазовій атмосфері, і це вже стає своєрідною доброю традицією Рівного, міста, яке стараннями Сергія Гемберга і його команди, стає одним із центрів українського джазу!

Команда VIIІ міжнародного джазового фестивалю “Art Jazz Cooperation” висловлює щиру подяку партнерам фестивалю, без яких проведення джазового свята було б неможливим, а саме:
- Генеральному Консульству Республіки Польща в Луцьку, що традиційно патронує фестиваль;
- Генеральним партнерам заходу – торговій марці “Бучач” та страховій компанії “PZU Україна”;
- Регіональним партнерам фестивалю в м. Рівне: IT-компанії “Softserve”, компанії “Дікергофф Україна” та групі компаній “РЕНОМЕ”;
- міському голові м.Рівне Володимиру Хомку, Управлінню культури та туризму Рівненського міськвиконкому, Управлінню культури Волинської облдержадміністрації та Управлінню культури Луцької міської ради.


До теми:

Art Jazz Cooperation у Рівному: суміш мистецтв та народів [Фото+Відео]





На правах реклами