Ми у Facebook
07.09.2015, 16:15

Що робити з безпритульними собаками? - досвід Польщі

У Рівному тема безпритульних собак неодноразово піднімалася як зоозахисниками, так і пересічними рівнянами. Проте, конструктивного вирішення проблеми не можуть знайти уже не перший рік. Тим часом, у сусідній країні - Польщі безпритульних тварин поміщають у притулки і знаходять їм родини.
Директор Видавничого дому "ОГО" Світлана Омельчук, яка нещодавно побувала у Польщі, розповідає, що там безпритульні тварини по вулицях не розгулюють.

- Років з 30 тому Польща мала практично ту ж проблему, що і ми, - говорить пані Світлана. - Поляки почали її вирішувати з того, що стерилізували собак і таким чином контролювали популяцію тварин. Згодом створили притулки. Наприклад, у місті Дембица (за територіальним устроєм і кількістю населення схоже на місто Дубно, Рівненської області - авт.) небайдужі громадяни повідомляють про безпритульних собак правозахисні організації. І волонтери з тих організацій відловлюють тварину і поміщають у притулок.





За словами пані Світлани, щотижня інформацію про собак з притулку публікують у місцевих газетах і знаходять їм домівку.



У Рівному потруїли собак: міський голова вимагає знайти винних



- Я сама була свідком того, як до притулку прийшла бабуся з внучкою вибирати собі собачку, - каже Світлана Омельчук. - А якщо, наприклад, загубилася домашня тваринка і потрапила до притулку, то її власники сплачують штраф у розмірі 200 злотих (1200 грн., - авт.) і забирають улюбленця додому.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ