Ми у Facebook
10.09.2015, 09:15

Інспектори МАГАТЕ провели інвентаризацію палива на Рівненській АЕС

Чергову планову перевірку енергоблоків Рівненської АЕС здійснили інспектори МАГАТЕ (Міжнародна агенція з атомної енергії). Інспектори не мали зауважень.
Інспектори МАГАТЕ Шин Сеунг Джонг та Мечері Джамал перевірили енергоблок №4 з реактором типу ВВЕР-1000. Вони оглянули басейн витримки блоку №4 після проведеного під час планово-попереджувального ремонту перевантаження ядерного палива. Спеціальним приладом типу ICVD перевірялось відпрацьоване ядерне паливо. Також опечатано транспортний канал між басейном витримки та басейном перевантаження ядерного палива.

Інспектори виконали заміну печаток на системі відеоспостереження реакторного відділення енергоблоку № 4 РАЕС, інформація з якої через канали зв’язку передається до центрального офісу МАГАТЕ у Відні.

На енергоблоці №4 РАЕС інспектори Шин Сеунг Джонг та Мечері Джамал провели фізичну інвентаризацію свіжого ядерного палива у спеціальному сховищі. Всі роботи виконувались у присутності державного інспектора з ядерної безпеки на РАЕС.

Інспекція проходила в рамках Угоди між Україною і МАГАТЕ про непоширення ядерної зброї, яку було підписано у 1995 році. В ході інспекції засвідчується використання ядерних матеріалів у мирних цілях, повідомляє УНН





На правах реклами