Ми у Facebook
16.09.2015, 22:00

Юні інспектори руху з Рівного взяли участь у змаганнях в Одесі

У період з 5 по 12 вересня в Українському дитячому центрі «Молода гвардія», що в місті Одеса, проводилися фінальні Всеукраїнські змагання серед загонів юних інспекторів руху та гра серед шкільних команд КВН-ЮІР.
Робота загонів Юних Інспекторів Руху (ЮІР) – цікавий та популярний метод пропаганди правил безпечної поведінки на дорозі серед школярів. Історії загонів Юних Інспекторів Дорожнього Руху вже більше 30 років.

До середини 80-х років в Україні було створено й активно діяло майже 3 тисячі загонів юних інспекторів руху (ЮІР), у яких брали участь більш як 51 тисяча школярів. Перший Всеукраїнський зліт ЮІР було скликано наприкінці вересня 1975 року в піонерському таборі "Орлятко", куди в порядку заохочення дістали путівки 870 школярів - активних членів загонів – переможців місцевих зльотів ЮІР.

Сьогодні рівнян знайомитимуть з "Мистецтвом одного села"

І по сьогоднішній день на території всієї України продовжує функціонувати ЮІРівський рух, який активно проводить профілактичну роботу серед підростаючого покоління.

Черговий 39-й Всеукраїнський зліт серед загонів юних інспекторів руху, який проходив на березі чорного моря у місті Одеса зібрав 25 команд з усіх областей нашої держави. Як і всі попередні роки, атмосфера зльоту була теплою, веселою і безтурботною, як саме дитинство. Рівненську область представляла команда «Інші діти» загальноосвітньої школи № 28 міста Рівне.

ВІДЕО: Відомий кліп гурту Дзідзьо "Павук"

Змагання ЮІРівців проходили під гаслом «Молоде покоління - за безпеку руху!». Організаторами дійства виступили Департамент ДАІ МВС України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерство соціальної політики України за підтримки асоціації міжнародних перевізників України, групи компаній «Фокстрот», Всеукраїнської спілки автомобілістів, товариства сприяння оборони України, фонду сприяння безпеці дорожнього руху, Всеукраїнської громадської організації медичного центру БДР, комітету сприяння ОВС України та Українського дитячого центру «Молода гвардія» в рамках системної профілактичної роботи по вихованню законослухняних учасників дорожнього руху.

Організатори зльоту зробили все, аби діти отримали не тільки веселі спогади, але розширили і закріпили свої знання з Правил дорожнього руху. Адже саме ці діти, по поверненню додому, будуть допомагати пропагувати культуру поведінки на дорогах серед однолітків.

Рівнян навчали виражати емоції та імпровізувати

Впродовж тижня в «Молодій гвардії» представники ЮІРівського руху змагалися у конкурсах «Велоестафета», «Юний регулювальник», «Знання Правил дорожнього руху», «Медична допомога», «Агітбригада» і «Соціальна реклама». За результатами конкурсів Рівненська область посіла п’ятнадцяте місце.

Кульмінацією змагання став фінал шкільних команд КВН-ЮІР-2015, де в улюбленому жанрі молоді розповідали про те, як не можна жартувати з дорогою, і кепкували над тими, хто не поважає ПДР. Перемогу здобула команда «Стоп кадр» з Чернівецької області. За нею слідом, на другому місці опинилася команда «Гарні діти» з Сумщини. Третє місце дісталося команді «Інші діти» з Рівненської області.

Окрема подяка керівнику команди ЮІР Рівненської області Баталіну Віктору Васильовичу, який вклав душу і всі сили для виховання та підготовки дітей.

На останок, кожна команда Юних інспекторів руху отримала почесну грамоту та подарунки.

Сподіваємося, що ЮІРівський рух буде продовжувати діяти та проводити відповідну пропагандистську роботу серед підростаючого покоління з бажанням змінити ситуацію на краще, адже дороги і дорожній рух сучасного світу дуже небезпечні.



За матеріалами Прес-служби УДАІ УМВС України в Рівненській області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ