Ми у Facebook
16.09.2015, 20:30

Рецепт поліського делікатесу - мацика

Колись господині розпочинали приготування делікатесу під час перших морозів. Щоб готовий він був весною — на Великдень та на косовицю.
Фото delikatesi.com.ua

Нагадаємо, що на Рівненщині пройшов перший в Україні фестиваль мацика.

Для мацика потрібне сире м’ясо з різних частин свині, яке добре солять, заправляють перцем, додають часник, лавровий лист і напихають в свинячий шлунок, який перед цим вивертають, добре миють, перетирають сіллю.

М’ясо потрібно напихати міцно, щоб у середині не залишалося повітря, потім шлунок зашивають та кладуть під прес, аби стекла зайва рідина, потім підвішують на горищі, де зберігалось сіно, аби м'ясо натягувалось запахом висохлих трав. Там він лежить усю зиму.





РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

08.07, 19:10 Як Рівненська область долає наслідки негоди розповів Олександр Коваль

08.07, 18:27 Рівненський драмтеатр відкриває 86-й сезон прем'єрою "МАМИ" за книгою Марії Матіос

08.07, 17:55 Що варто знати про нові правила перевезення тварин в міжміських автобусах ?

08.07, 17:24 Пішла з життя багаторічна працівниця Рівненської міської лікарні Тетяна Серостанова

08.07, 16:58 Наталка Діденко: 9 липня частина країни "горітиме" від спеки, інша – під зливами

08.07, 16:57 Скільки коштує оренда житла в Рівному: високі ціни, менший попит і ризики шахрайства

08.07, 16:30 Громадянин Азербайджану з кримінальним минулим видворений з України поліцією Рівненщини

08.07, 16:00 Ветерани з Рівного підкорили Ужгород на змаганнях «Карпатський виклик»

08.07, 15:32 На Рівненщині директора комунального підприємства обвинувачується у незаконному заволодінні землею та забрудненні довкілля

08.07, 15:15 Викладачка Рівненського ліцею – абсолютна рекордсменка НМТ-2025: 10 її учнів отримали 200 балів