16.09.2015, 20:30
Рецепт поліського делікатесу - мацика
Колись господині розпочинали приготування делікатесу під час перших морозів. Щоб готовий він був весною — на Великдень та на косовицю.
Фото delikatesi.com.ua
Нагадаємо, що на Рівненщині пройшов перший в Україні фестиваль мацика.
Для мацика потрібне сире м’ясо з різних частин свині, яке добре солять, заправляють перцем, додають часник, лавровий лист і напихають в свинячий шлунок, який перед цим вивертають, добре миють, перетирають сіллю.
М’ясо потрібно напихати міцно, щоб у середині не залишалося повітря, потім шлунок зашивають та кладуть під прес, аби стекла зайва рідина, потім підвішують на горищі, де зберігалось сіно, аби м'ясо натягувалось запахом висохлих трав. Там він лежить усю зиму.
Нагадаємо, що на Рівненщині пройшов перший в Україні фестиваль мацика.
Для мацика потрібне сире м’ясо з різних частин свині, яке добре солять, заправляють перцем, додають часник, лавровий лист і напихають в свинячий шлунок, який перед цим вивертають, добре миють, перетирають сіллю.
М’ясо потрібно напихати міцно, щоб у середині не залишалося повітря, потім шлунок зашивають та кладуть під прес, аби стекла зайва рідина, потім підвішують на горищі, де зберігалось сіно, аби м'ясо натягувалось запахом висохлих трав. Там він лежить усю зиму.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: OGO.uaПереглядів: 25088Інші статті рубрики:
Як приготувати смачну паску: корисні поради для господині
Ось простий рецепт для приготування паски, традиційного українського святкового десерту.
переглядів: 174
Дорожче ніж торік: Скільки коштуватиме великодній кошик у 2024
Традиційні наїдки, що входять до складу великоднього кошика українця обійдуться на на 17,6 % дорожче ніж торік.
переглядів: 260
Нові цілі та терплячість: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 квітня.
переглядів: 351
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин
Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
переглядів: 396
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 933