Ми у Facebook
16.09.2015, 09:45

Скільки рівняни заплатили за воду

Рівненські водокористувачі сплатили до бюджету майже 3,5 мільйона гривень рентної плати.
З початку поточного року платники рентної плати за спеціальне використання води – юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які перебувають на обліку в ДПІ у Рівному, сплатили до Зведеного бюджету 3467,4 тис. гривень, що на 769 тис. грн. перевищує показники за відповідний період минулого року.

Відповідно до норм Податкового кодексу платниками рентної плати за спеціальне використання води є водокористувачі - суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Нагадаємо, що рентні платежі, частина яких залишається в місцевих скарбницях, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери, соціальних програм, а також спрямовуються на відновлення природних ресурсів.





На правах реклами