Ми у Facebook
21.09.2015, 08:15

П’ять громад Рівненщини реалізують мікропроекти за кошти ЄС

У п’яти населених пунктах Рівненщини закінчуються роботи на об’єктах в рамках проекту ЄС/ПРООН "Місцевого розвитку, орієнтованого на громаду-3".
Так, за грантові кошти громади сіл Воронки та Балаховичі Володимирецького району у школі та дитячому садку замінили вікна на енергозберігаючі, утеплили стіни та фасад. Жителі села Владиславівка на Млинівщині у школі встановили твердопаливний котел замість газового, також відремонтували котельню, що обігріває цей навчальний заклад.

На Дубенщині, у селі Княгинин, за європейські гроші провели реконструкцію місцевої амбулаторії. Зокрема, там встановили нові вікна та бойлер, облаштували каналізацію. А у демидівському ліцеї повністю поміняли внутрішню мережу опалення.

Як рівнянам повернути кошти з електронного рахунка

За словами координатора Рівненського обласного ресурсного центру громад проекту ЄС/ПРООН "Місцевого розвитку, орієнтованого на громаду-3" Ольги КАШЕВСЬКОЇ, аби отримати кошти ЄС/ПРООН громади упродовж літа захистили власні проекти, підписали грантові угоди, провели тендери з відбору виконавців та розпочали ремонтно-будівельні роботи на об'єктах.

У свою чергу, голова Рівненської облдержадміністрації Віталій ЧУГУННІКОВ раніше інформував, що загалом в області реалізуються 22 проекти. Для цього Рівненщина отримала кошти ЄС/ПРООН у розмірі 4 мільйони 730 тисяч гривень. Громади ж області зібрали близько півмільйона гривень, стільки ж виділили із обласної скарбниці, а із районних та сільських бюджетів надійшло понад два мільйони гривень.

"Сьогодні нам вкрай важливо залучити європейські кошти у проекти з підвищення енергоефективності та реконструкції соціальних об’єктів. Адже, як обласний, так і державний бюджети несуть чимале навантаження через конфлікт на Сході України. Тож, реалізовуючи проекти ЄС/ПРООН, ми можемо забезпечити розвиток та модернізацію об’єктів області. Саме тому ми очікуємо на підтримку ще 10 проектів, які наразі розробляються", – зазначив Віталій Чугунніков.

Як на Рівненщині привласнювали державні кошти

Нагадаємо, що проект ЄС/ПРООН в області діє з 2008 року. Загалом в його рамках реалізовано близько сотні соціальних проектів загальною сумою більше 16 мільйонів гривень. З минулого року стартував третій етап проекту, що спрямований на покращення інфраструктури села, інформує www.rv.gov.ua.





На правах реклами