Ми у Facebook
23.09.2015, 09:15

Які пільги мають юридичні особи при сплаті земельного податку

Рівненська податкова повідомляє про пільги щодо сплати земельного податку для юридичних осіб.
Відповідно до п. 282.1 ст. 282 Податкового кодексу України від сплати земельного податку звільняються:

санаторно-курортні та оздоровчі заклади громадських організацій інвалідів, реабілітаційні установи громадських організацій інвалідів (п.п. 282.1.1 п. 282.1 ст. 282 ПКУ);

Як застосовувати пільги зі сплати земельного податку

громадські організації інвалідів України, підприємства та організації, які засновані громадськими організаціями інвалідів та спілками громадських організацій інвалідів і є їх повною власністю, де протягом попереднього календарного місяця кількість інвалідів, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менш як 25 відсотків суми загальних витрат на оплату праці.

Як сплачувати земельний податок підприємцям, які мають тимчасові споруди

Зазначені підприємства та організації громадських організацій інвалідів мають право застосовувати цю пільгу за наявності дозволу на право користування такою пільгою, який надається уповноваженим органом відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

У разі порушення вимог цієї норми зазначені громадські організації інвалідів, їх підприємства та організації зобов’язані сплатити суми податку за відповідний період, проіндексовані з урахуванням інфляції, а також штрафні санкції згідно із законодавством;

бази олімпійської та паралімпійської підготовки, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України;

дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форми власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Крім того, протягом дії ратифікованих Верховною Радою України міжнародних договорів (угод) України з питань космічної діяльності щодо створення космічної техніки (включаючи агрегати, системи та їх комплектуючі для космічних комплексів, космічних ракет-носіїв, космічних апаратів та наземних сегментів космічних систем), але не пізніше 1 січня 2018 року, резиденти – суб’єкти космічної діяльності, які отримали ліцензію на право її здійснення та беруть участь у реалізації таких договорів (угод), за земельні ділянки виробничого призначення згідно з переліком, який затверджується Кабінетом Міністрів України, звільняються від сплати земельного податку (підрозд. 6 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України).

Станом на 01.09.2015р. на обліку в ДПІ у м. Рівному перебувало 1018 платників плати за землю юридичних осіб, з них користуються пільгою щодо сплати земельного податку 147 юридичних осіб. Даним платникам надано пільг на загальну суму 7263 тис. грн., що становить 21,3 відсотка від суми надходжень плати за землю за вісім місяців 2015 р.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ