Ми у Facebook
24.09.2015, 12:35

У Рівному відбувся Форум фермерів

З усіх куточків області до Рівного з'їхалися фермери. Зустріч відбулася для того, щоб спільно обговорити проблеми, з якими нині вони стикаються, а також вибудувати стратегію подальшої роботи. Адже предстаники агросектору нині, як ніколи раніше, розуміють важливість зусиль кожного з них.
Ні в кого немає сумнівів, що саме зростання в аграрному секторі допомагає утримати українську економіку. Адже на відміну від інших галузей, які не мають зростання, сільське господарство демонструє постійний приріст. Рівненщина в цьому процесі теж займає далеко не останнє місце. Тому варто об’єднувати зусилля, щоб разом працювати на благо територіальних громад.

– Фермери на Рівненщині – це основна рушійна сила сільськогосподарського виробництва. Вони виробляють велику частину продукції. І найголовніше – вони роблять це на найвищому рівні. І сьогоднішній захід – це можливість представникам агросектору з усієї області зібратися, поговорити про проблеми і перспективи, –розповідає голова РОО Аграрної партії України Юрій СУПРУНЮК. – Мені, як керівнику підприємства, також цікаво поспілкуватися з цими людьми, адже ми готові постачати їм добрива за нижчими цінами, а також купувати у них нішеві сільськогосподарські культури.




Також голова спостережної ради групи компаній “УкрТехноФос”, заслужений працівник промисловості України Юрій Супрунюк зазначає, що в силу досвіду може порекомендувати фермерам, які культури краще і перспективніше вирощувати у 2016 році.

Тим самим Форум фермерів став можливістю для представників з усієї області підвести попередні підсумки збору врожаю 2015 року та визначитися з культурами, які краще вирощувати у році наступному.

– Незважаючи на те, що у нас були певні проблеми, рік видався врожайним. Спірні питання переважно пов’язані з підвищенням цін на матеріально-технічні ресурси, – пояснює голова Рівненської асоціації фермерів та приватних землевласників України Дмитро Українець. – Відтак, це вплинуло на собівартість, але ми хочемо наголосити, що пшениця вродила від 50 до 70 центнерів з гектара, завершується збір картоплі та інших овочів. І Рівненщина вийшла на гарний результат.






Фермери зазначають, що подібні заходи є дуже корисними, і потрібно, щоб вони стали регулярними. Вони одностайно підтримують думку, що Україну навмисно поділяють. Роблять це через вішання ярликів “лівих”, “правих”, “комуністів”, “регіоналів”, “рухівців”... Це вигідно комусь згори, а можливо з-за кордону для того, щоб “смикати” українцями для знищення країни. Аграрії ж відзначають, що перед усіма патріотичними силами нині стоїть завдання об’єднуватися за принципом «українець-патріот».






На правах реклами