Ми у Facebook
26.09.2015, 14:00

Рівненщина: покатались на чужому велосипеді й отримали судимість

Через крадіжку двоколісного транспорту двоє приятелів з Радивилівського району опинилися на лаві підсудних.
Ілюстративне фото

Дорогий велосипед, вартістю у дві з половиною тисячі гривень, 47-річна власниця необачно залишила біля під’їзду свого будинку. Цим скористалися 17-річний та 20-річний хлопці.

Обидва юних зловмисників сіли на велосипед та, досхочу накатавшись, поїхали собі по домівках. Але вже за кілька днів до них навідалися правоохоронці. Як з’ясувалося, молодший з них поцупив чуже майно вже вдруге.

- Працівники слідчого відділу відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України, - прокоментував начальник Радивилівського РВ УМВС України в Рівненській області Віталій Кеда. - Викрадений транспорт повернули його власниці, а обвинувальний акт для розгляду справи згодом скерували до суду.
Радивилівський районни суд визнав підозрюваних винними у скоєнні злочину та на рік позбавила волі 17-річного хлопця. Його приятелю Феміда обмежила волю теж річним терміном у кримінально-виконавчій установі відкритого типу. Однак, ураховуючи та щире каяття підсудних та на підставі статті 75 Кримінального Кодексу України, суд замінив реальне покарання обом випробувальним терміном на один рік.






На правах реклами