Ми у Facebook
30.09.2015, 19:00

Демидівський район відзначив 20-річний ювілей

Колективи району та гостей з Млинівщини і Радивилівщини розважали присутніх.
Жителі Демидівщини відзначили 20-ту річницю утворення району. Місцева влада, мешканці району, громадські організації, релігійні громади пройшлися святковою ходою до пам’ятника Тарасу Шевченку, що в смт Демидівка, та поклали квіти. Місцеві священики провели молебень. Для присутніх першокласники заспівали гімн.

На урочистостях з нагоди свята побував заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр Савчук, який з вітальним словом звернувся до мешканців району: «20 років – це відносно молодий вік, проте історія Демидівщини сягає своїм корінням сивої давнини. Адже уперше місцевість, що дала назву майбутньому райцентру Демидівка, документально засвідчена ще у 15 столітті».



У рамках урочистостей кращих демидівчан – працівників, ветеранів праці, підприємців, членів ініціативної групи по створенню району відзначили нагородами.

В ході святкування жителі району та гості мали нагоду оглянути виставки робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, української кухні, промислової та сільськогосподарської продукції, культурно-дозвіллєвих комплексів, районних організацій та підприємців.

У Рівному розкажуть про художників-реформаторів світового мистецтва


А на стадіоні Демидівського ліцею провели спортивне свято «Козацькі забави».

Також під час дійства для мобілізованих жителів району організували акцію по збору коштів та харчових продуктів.
До Рівного приїде Ада Роговцева


Довідково: 22 вересня 1995 Верховна Рада України прийняла постанову про утворення Демидівського району. Демидівщина розташована в південно-західній частині Рівненської області. Його територія займає 377 квадратних кілометрів. Населення становить – 14782 чоловік, в тому числі міського 2593, сільського – 12189. В районі функціонує одна селищна та 11 сільських рад.








На правах реклами