Ми у Facebook
02.10.2015, 11:30

Мера Рівного обиратимуть серед 11 претендентів

30 вересня закінчилась офіційна реєстрація кандидатів у депутати та кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови. Громадянська мережа ОПОРА відслідкувала скільки кандидатів зареєстровано територіальними виборчими комісіями на посаду мера Рівного.
На посаду міського голови було подано документи для реєстрації 11 кандидатів, зокрема 5 самовисуванців та 6 кандидатів від політичних партій.

Серед числа самовисуванців на посаду мера були зареєстрованими: Володимир Хомко (діючий міський голова Рівного), Вікторія Шинкаренко (волонтер батальйону "Дар"), Юлія Герасимюк (студентка, активістка Євромайдану), Олег Ляшко (екс-кандидат у народні депутати України по виборчому округу №154) та Василь Цинко (пенсіонер).

Як рівняни голосуватимуть на місцевих виборах

Висуванцями від політичних сил стали: Зураб Кантарія (Політична партія «Сила людей»), Дмитро Якимець (ВО «Громадський контроль»), Олександр Лащук (Європейська партія), Григорій Зарічнюк (Громадянська позиція Анатолія Гриценка), Олексій Бучинський (ВО "Свобода") та Олексій Муляренко (БПП "Солідарність").

10 кандидатів на посаду мера , наразі, вже є зареєстрованими. Не зареєстрованим лишається 1 кандидат, Зураб Кантарія. Сьогодні відбудеться засідання щодо прийняття рішення про реєстрацію кандидата на посаду міського голови про відмову в реєстрації.

Як Рівне поділили на виборчі округи (+СПИСОК)

У Рівненській міській виборчій комісії зареєстрованими є 18 партій.

Зокрема, це Партія «Опозиційний Блок», «Народний рух України», «Європейська партія України», «Об’єднання «Самопоміч», «Громадянська позиція», Партія ветеранів Афганістану, Аграрна партія України, Радикальна партія Ляшка, ПП «Прогрес», ВО «Свобода», БПП «Солідарність», « Сила людей», «Наш край», Воля, УКРОП, ПП «Патріот», ВО «Батьківщина», «Громадський Контроль».

До Рівненської обласної виборчої комісії подали документи для реєстрації 15 партій: Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, Партія «Опозиційний Блок», «Наш Край», «БПП «Солідарність», УКРОП, ВО «Свобода», «Народний контроль», «Сила Людей», Воля, Прогрес, Партія «Конкретних справ», «Громадянська позиція» та Європейська партія України.

З них, зареєстрованими є лише 2: Європейська партія України та «Сила людей».

Кого і як жителі Рівненщини обиратимуть на виборах у жовтні

Окрім цього, Партія «Народний рух» провела конференції, де були висунуті кандидати, але подання до обласної виборчої комісії, в результаті, не подала.

Щоб іти на вибори, в партії повинно бути не менше 30% жінок

Нагадуємо, що до 1 жовтня включно, відбувається прийняття рішення територіальною виборчою комісією про реєстрацію кандидата (кандидатів) у
депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.





На правах реклами