Ми у Facebook
06.10.2015, 16:45

Верховна Рада не проти дешевшого газу

Народні депутати підтримали за основу законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення».
За законопроект проголосували 228 нардепів.

«Законопроектом передбачається зменшення ставки рентної плати за природний газ та встановлюється нульова ставка збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, на обсяги природного газу, що постачається для населення», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Як рівняни платитимуть за газ: приклади розрахунку

На сьогодні ставка рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тис. метрів, становить 70 відсотків від вартості, видобутий з покладів понад 5 тис. метрів - 14 відсотків.

Новий законопроект пропонує знизити ставку рентної плати за природний газ, що реалізується населенню, видобутий з покладів до 5 тис. метрів, встановивши її у розмірі 29 відсотків а також встановити нульову ставку збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, що в сукупності з іншими заходами дасть змогу зменшити ціну на газ для населення.





На правах реклами