Ми у Facebook
14.10.2015, 09:00

Як у районах та містах Рівненщини святкуватимуть День захисника України?

14 жовтня на Рівненщині відзначатимуть День захисника України, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та 73-тю річницю утворення УПА.
Заходи пройдуть у всіх районах та містах Рівненської області, а розпочнуться з богослужінь у місцевих храмах.

Напередодні свята, 13 жовтня, о 12 годині у Рівненському облмуздрамтеатрі пройдуть урочистості, де відзначать учасників АТО та ветеранів визвольної боротьби. Також для військових відбудеться святковий концерт.

У середу, 14 жовтня, о 9.00 в обласному центрі вшанують патріотів покладанням вінків та квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну». А о 10 годині урочисто відкриють дошку Пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих у АТО, що на розі вулиць Соборної та 16 Липня.

В обласному краєзнавчому музеї з 14 години експонуватиметься виставка Х Міжнародного фотовернісажу на Покрову.

Цього ж дня, на Костопільщині, в урочищі Гутвин, пройде обласний фестиваль патріотичної пісні «Героям слава!». Урочиста частина заходу розпочнеться о 13 годині молебнем священнослужителів за здоров’я українського воїнства і народу та покладанням квітів до Пам’ятного знаку на місці постою Головного командування УПА.

На Березнівщині пройде І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура») на базі Орлівської ЗОШ за участю 24 шкільних команд.

Патріотичний концерт школярів «Зродились ми великої години» пройде у Здолбунові. Там також відбудеться посвята у соколята учнів з дитячої юнацької організації «Соколиний кіш». А ще організатори проведуть акцію «Написання листа-звернення до ровесників зі сходу». В програмі святкування також фотовернісаж, майстер-класи, благодійна акція та спортивні змагання.
В цей день в Гощі пройде святкова хода та вшанування земляків – учасників АТО. Окрім цього, в містечку відбудеться районний фестиваль «Повстанські ночі», а також демонстрація фільму «Неоголошена війна».

15 жовтня о 10 годині у Рівному розпочнеться обласний фестиваль патріотичної пісні «Поліська січ» серед учнів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ