Ми у Facebook
15.10.2015, 21:15

Чи приживеться День захисника України: думки рівнян

Фото з vidia.org

Дискусія на цю тему виникла у соцмережі Фейсбук.
Як писало ОГО, цього року 14 жовтня вперше відзначаємо День захисника України. Ось що думають про відзначення цього свята рівняни.

«У нас тут легка дискусія. Бо совіцькі традиції не вписуються в сучасну українську рельність. Раніше при совку було ясно - хлопцям на 23 фівраля дарили - олівці, фломастери, носки, бритви, а дівчатам на 8 марта - цвіти. А щас гомо советікус тіряються - коли що і кому дарить. Он на Покрову треба вітать всіх чоловіків чи ні? А 6 грудня?
Я так вважаю. На Покрову треба вітать захисників. Тих хто хоч віддальонно схожий на затятого козарлюгу. Не зовні, а по духу і справах. Незалежно від статі. 6 грудня - День ЗСУ - вітаємо військових, курсантів і інших людей в камуфляжі. А для решти є хороше свято - День батька.
А ви як вважаєте?» - задав запитання Юрій Дюг.

Нацбанк ввів в обіг пам'ятну монету "День захисника України"


«Чось мені так здається, що 6 грудня зійде на нівець, це свято штучно нав"язане, я вже не говорю про 23 лютого. Хоча 23 лютого для України має пікантну дату, яку знають тільки історики - у цей день Радянська Росія зобов"язувалася перед Німеччиною ввивести всі свої війська з території України», - поділився своєю думкою Микола Долик.

Олег Адамчук зауважив, що у цей день, 14 жовтня уХарківський області в школах дітей посвячують у козачата.

Привітання з Днем захисника України

А Юрій Янчук додав: «Я вважаю, що то не принципово. І дня, коли вітають всіх за гендерними ознаками взагалі не потрібно. Захисник України? Отримуй вітання
Причетний до ЗСУ? Свої. Теліпається щось десь? Ще не привід. Зроби так, щоб тебе було з чим привітати».





На правах реклами