Рецепт кулешу від рівненських "гайдамаків"
Козацький табір «Гайдамаки» пропонує вам свій варіант приготування цієї страви!
Цей рецепт розрахований для приготування кулеша на велику кількість людей (50 — 60 чоловік) в польових умовах.
Куліш від козаків!
М’ясо свинини — 3 кг;
Сало - 1,5 кг;
Цибулина (середніх розмірів) — 1кг ;
Морквина (середніх розмірів) — 1 кг;
Помідори, гриби — 0,5 кг;
Перець солодкий (великий) — 1 шт;
Пшоно - 2,0-2,5 кг;
Сіль, перець гіркий, спеції - за смаком;
Петрушка, кріп, зелена цибуля.
Вибір казана: перш, ніж починати готувати куліш, потрібно вибрати правильний казан - щоб дно було напівкругле.
Підбір сала - теж є важливою частиною. Найкраще, як всі знають, натуральне сало. Якщо сало підібрати погане, то смак страви буде наполовину втрачено.
Спочатку в казан закинути сало. Нарізуємо його кубиками або соломкою і обсмажуємо до золотистої скоринки. Далі закидається м’ясо, воно має протушитись приблизно 20 хв. (час вказано приблизно, тому що все залежить від інтенсивності вогню).
Закидаємо моркву (все солимо та перчимо). Закидаємо цибулю, все має вижаритись, протушкуватись, від цього буде залежити колір кулешу.
Далі заливається все водою. Коли все закипить - засипається пшоно (яке заздалегідь було добре промите).
Назвіть ваші найулюбленіші страви: що найбільше люблять на заході та сході
Коли страва майже готова, засипаються сезонні продукти (гриби, помідори), тобто робиться заправка. Від заправки залежить відмінний від інших страв смак кулешу. Пробуємо пшоно на готовність і знімаємо куліш з вогню. Куліш під час приготування, постійно помішується, та на смак додається сіль і перець.
У Рівному козаки боротимуться на колоді і стрілятимуть з луків
Козаки полюбляють готувати куліш в казані на 300 л, який був розрахований на 1000 порцій, додаючи свою секретну заправку, яку ви зможете дізнатись, прийшовши на майстер-клас у козацький табір «Гайдамаки»

Ніжне суфле з трьома сирами і броколі: оригінальний сніданок

Ніжне, ароматне та водночас поживне суфле з броколі і трьома видами сиру — чудовий варіант для сніданку, а ще така страва може прикрасити святковий стіл.
переглядів: 25
Як пройде серпень для кожного знака Зодіаку: астрологічний прогноз

Серпень 2025 року обіцяє бути динамічним, насиченим і водночас непростим періодом. Астрологічна карта місяця підказує: це час, коли потрібно слухати себе, приймати сміливі рішення і не боятися відпускати зайве. Зміни назрівають у багатьох сферах — від кар’єри до особистого життя. Утім, кожному знаку Всесвіт підготував свої сюрпризи.
переглядів: 150
31 липня у календарі: свята, прикмети та заборони

Православна церква 31 липня згадує праведника Євдокима Каппадокіянина, якого вважають захисником родин, сиріт і всіх знедолених. У народному календарі це день отримав назву Євдокимове заговіння, адже він є останнім перед початком Успенського посту.
переглядів: 121
Як приготувати смачні сирники за 10 хвилин: швидкий рецепт для зайнятих господинь

Сирники — це класична страва української та східноєвропейської кухні, яку люблять і дорослі, і діти. Вони смачні, поживні та чудово підходять як для сніданку, так і для перекусу. Однак іноді на приготування немає багато часу, особливо у тих, хто постійно зайнятий.
переглядів: 287
На Рівненщині стартувала онлайн-платформа для зворотного зв’язку між бізнесом і державою

Підприємці Рівненщини отримали новий цифровий інструмент для оцінки якості державних послуг. Онлайн-платформа «Пульс» дає змогу залишити відгук, отримати допомогу чи висловити свою позицію з актуальних питань, які впливають на бізнес-клімат у регіоні.
переглядів: 272
Реклама