Рецепт кулешу від рівненських "гайдамаків"
Козацький табір «Гайдамаки» пропонує вам свій варіант приготування цієї страви!
Цей рецепт розрахований для приготування кулеша на велику кількість людей (50 — 60 чоловік) в польових умовах.
Куліш від козаків!
М’ясо свинини — 3 кг;
Сало - 1,5 кг;
Цибулина (середніх розмірів) — 1кг ;
Морквина (середніх розмірів) — 1 кг;
Помідори, гриби — 0,5 кг;
Перець солодкий (великий) — 1 шт;
Пшоно - 2,0-2,5 кг;
Сіль, перець гіркий, спеції - за смаком;
Петрушка, кріп, зелена цибуля.
Вибір казана: перш, ніж починати готувати куліш, потрібно вибрати правильний казан - щоб дно було напівкругле.
Підбір сала - теж є важливою частиною. Найкраще, як всі знають, натуральне сало. Якщо сало підібрати погане, то смак страви буде наполовину втрачено.
Спочатку в казан закинути сало. Нарізуємо його кубиками або соломкою і обсмажуємо до золотистої скоринки. Далі закидається м’ясо, воно має протушитись приблизно 20 хв. (час вказано приблизно, тому що все залежить від інтенсивності вогню).
Закидаємо моркву (все солимо та перчимо). Закидаємо цибулю, все має вижаритись, протушкуватись, від цього буде залежити колір кулешу.
Далі заливається все водою. Коли все закипить - засипається пшоно (яке заздалегідь було добре промите).
Назвіть ваші найулюбленіші страви: що найбільше люблять на заході та сході
Коли страва майже готова, засипаються сезонні продукти (гриби, помідори), тобто робиться заправка. Від заправки залежить відмінний від інших страв смак кулешу. Пробуємо пшоно на готовність і знімаємо куліш з вогню. Куліш під час приготування, постійно помішується, та на смак додається сіль і перець.
У Рівному козаки боротимуться на колоді і стрілятимуть з луків
Козаки полюбляють готувати куліш в казані на 300 л, який був розрахований на 1000 порцій, додаючи свою секретну заправку, яку ви зможете дізнатись, прийшовши на майстер-клас у козацький табір «Гайдамаки»

"Оскар-2025": де та коли дивитися пряму трансляцію

У ніч з 2 на 3 березня відбудеться 97-ма церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії світу – "Оскар". Українські глядачі зможуть побачити пряму трансляцію події на телеканалі "Суспільне Культура".
переглядів: 20
Масниця 2025: українські традиції святкування Колодія та рецепти смачних страв

З 24 лютого по 2 березня 2025 року українці відзначатимуть Масницю, або Колодія – традиційне слов'янське свято, що символізує прощання з зимою та зустріч весни.
переглядів: 108
Якщо млинці рвуться та прилипають: перевірені поради для ідеального приготування

Млинці – це улюблена страва багатьох, але не завжди їх приготування проходить без проблем. Іноді вони прилипають до сковороди, рвуться чи не пропікаються. Чому це відбувається і що робити, щоб млинці виходили ідеальними – розповідаємо далі.
переглядів: 132
Чому до кави подають воду: традиція чи необхідність?

Якщо ви любите каву та часто відвідуєте кав’ярні, то, напевно, звертали увагу, що разом із чашкою ароматного напою вам приносять склянку холодної води. Це не просто приємний бонус від закладу, а давня традиція, що має практичне значення.
переглядів: 187
Дієтичний чізкейк без випічки - рецепт

Нічого випікати не треба 👍 ⠀ У 100грам - 105Ккал Б/Ж/У – 9.68/0.48/15.78
переглядів: 3284