Ми у Facebook
20.10.2015, 20:45

У Рівненському театрі ляльок плавали на ковчезі

У Рівненському театрі ляльок відбулась прем’єра вистави «О 8-й на Ковчезі». Це акторський дебют вихованців театральної студії «Лялькові сходинки».
Комедія в стилі хіп-хоп присвячена дружбі та любові до ближнього. За сценарієм трьом пінгвінам, які живуть в Антарктиці та постійно між собою сваряться, голубка повідомила про майбутній потоп. Його Господь вирішив наслати на землю, бо втомився від постійної ворожнечі людей та тварин. Пінгвіни мають придумати, як їм потрапити на ковчег, маючи два квитки на трьох.

- За час занять у студії потоваришувала із багатьма друзями. Навчання дається неважко, бо раніше на різних виступах перед багатьма людьми читала вірші. Загалом тут дуже цікаво, - розповіла учениця студії Марія Юрчик.

Працювали над постановкою керівник студії, режисер вистави, актор театру Андрій Окладов та викладачка студії, актриса театру Дарія Поліщук.



- Складно було опанувати ляльководіння, але хороші вчителі і підтримка нових друзів зі студії додає віри у себе, - поділилась враженнями від навчання Ольга Мельничук.

За час роботи над виставою студійці вивчили досить багато тексту та пісень, навчились водити ляльку та поставили танець.

- Працювали над постановкою вистави цілими днями, - говорить Діана Кондратюк. – Іноді нервувались, бо щось не виходило. Особисто мені найскладніше було навчитись передавати емоції.

У виставі задіяні діти 9-11 років. Та незважаючи на юний вік вони впорались із поставленими завданнями і опанували ази акторського мистецтва та ляльководіння.

- Мій герой вистави – хлопчик-пінгвін і саме це ускладнює мені роботу, бо нелегко говорити чоловічим голосом. А ще важко вести ляльку правою рукою, бо я лівша,- розповіла Софія Слободенюк.

Перед прем’єрою вистави з’ясувалось, що одна із задіяних у ній дівчат не зможе зіграти. Тому рятувала ситуацію інша студійниця, яка виконала навіть дві ролі.

Відкриття сезону в Рівненському театрі ляльок [+Фото]

- Грала у виставі і Ноя, і метелика, - говорить Настя Михальчук. - Відповідальність велика, тому дуже переживала. Іноді губилась і не знала куди правильно стати, як правильно сказати чи зробити.



Попри усі складнощі учні студії сповнені оптимізму та прагнуть і надалі навчатись акторству. А дехто навіть замислюється про акторську кар’єру у нашому театрі.

Квитки до Рівненського театру ляльок можна купити онлайн





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ