Ми у Facebook
22.10.2015, 19:45

Про правильні штори і колір радіаторів опалення для збереження тепла в оселі

Про способи збереження тепла в оселі розповіли журналістам на семінарі «Енергоефективність та соціальний захист населення в умовах підвищення тарифів», який відбувався у Луцьку в межах проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Ось декілька найдешевших із них.
1. Найдешевший спосіб збереження тепла — правильне провітрювання. Традиційно напіввідкрите на тривалий час металопластикове вікно сприяє суттєвим втратам тепла, оскільки швидко охолоджуються стіни. Цей спосіб провітрювання вважається літнім. Правильно провітрювати оселю, відкривши вікно повністю, але на час не більше 10 хвилин. Тоді відбудеться дуже швидко приток свіжого повітря, але при цьому не встигнуть вистигнути стіни.

Як рівнянам отримати кредити на енергозбереження

2. Важливо повісити на вікна правильні штори — вони не повинні закривати радіатори опалення. Якщо штори будуть довгі і закриватимуть радіатори, нагріватиметься простір за шторами біля вікна, а не кімната.



3. За радіатором опалення потрібно розмістити тепловідбивний екран. Він дозволить на 1 градус підвищити температуру у кімнаті, бо тепло поступатиме у помешкання, а не на стіну під вікном.

4. Темно-коричневий колір радіаторів опалення також сприяє підвищенню температури в оселі. Бо радіатори такого кольору краще віддають тепло.

Два рівненських ОСББ вже скористалися тепловими кредитами


5. Щоб було тепліше, треба промивати один раз на рік радіатори опалення. Робити це добре лужними розчинами чи потужним струменем води. Накип у радіаторах опалення погіршує віддачу ними тепла.

Зима 2015-2016 буде м’якою та сніжною — Гідрометцентр

6. Ще погіршує тепловіддачу щорічне фарбування радіаторів опалення. Через кілька шарів фарби тепло слабше поступає. Тож перед фарбуванням потрібно старий шар фарби знімати.








На правах реклами