Ми у Facebook
23.10.2015, 08:45

На Львівщині встановили пам'ятну дошку письменнику з Рівненщини

Адже 2015 рік з ініціативи Львівської обласної організації «Меморіал» імені Василя Стуса та Городоцької районної ради проголошений роком Уласа Самчука на Городоччині.
Меморіальну дошку встановили у Городку, що поблизу Львова на будинку, в якому жив Улас Самчук. Він тут провів колись майже вісім місяців – від листопада 1943 до липня 1944 року. Ініціаторами виготовлення меморіальної дошки стали депутат Львівської обласної ради Володимир Саган та заступник голови Городоцької районної ради Володимир Більовський.

У Рівному відбудеться ювілейний концерт "Дулібів"

У неділю, 18 жовтня, настоятель городоцького храму Благовіщення Пресвятої Діви УГКЦ отець Михайло Греділь і парох церкви Івана Хрестителя отець Іван Лупій здійснили освячення меморіальної дошки.



Міський голова Городка Микола Савка відзначив, що мешканці міста гордяться видатними людьми, які проживали в ньому. Тема «Улас Самчук і Городок» ґрунтовно досліджена талановитим уродженцем Городка і лауреатом Шевченківської премії Романом Гораком, місцевим краєзнавцем Любомиром Світенком, які багато років тому записали спогади городківчан, котрі пам’ятали Уласа Самчука.

ФОТО: рівненські "моржі" відкрили купальний сезон [+Фото]

Нагадаємо, що знаменитий автор романів “Марія” ( про голод 1933 року), “Волинь” Улас Самчук народився у селі Дермань Здолбунівського району на Рівненщині.






На правах реклами