Ми у Facebook
25.10.2015, 18:45

Головні події тижня 18-25 жовтня на Рівненщині

OGO.ua підсумовує головні події тижня 18-25 жовтня 2015 року на Рівненщині.
Місцеві вибори
Безперечно, подія тижня на Рівненщині, як і в Україні в цілому, - місцеві вибори 25 жовтня. Жителі Рівненської області обирають депутатів сільських, селищних, районних, міських та обласної рад; сільських, селищних та міських голів. Вибори відбуваються за новим законом, який, зокрема, передбачає можливість проведення виборів міського голови Рівного у два тури, якщо в першому жоден із кандидатів не набере більше 50% голосів.

Кандидати на міського голову Рівного: з кого обираємо

Вибори депутатів Рівнеради: з кого обирати рівнянам [+СПИСОК]

Змінився розклад руху приміських поїздів
З неділі, 25 жовтня, у зв’язку із переходом на зимовий час змінюється розклад руху деяких приміських потягів, зокрема, №6096 Львів – Здолбунів, №6284 Рiвне – Могиляни, №6285 Могиляни – Рiвне, №6353 Здолбунiв – Ковель.



На Рівненщині змінили графік руху поїздів

У Рівному відкрили новий дитсадок
Рівненська школа №14, що в мікрорайоні Басів Кут, 23 жовтня відкрила друге крило: садок та початкову школу. Тож тепер це - повноцінний навчально-виховний комплекс.



Надзвичайні події тижня: самогубство дівчини і розбійний напад у центрі Рівного
23 жовтня близько 11 години в дворі будинку на проспекті Миру в Рівному
невідомий напав з ножем на 38-річного жителя смт. Оржів. З його слів,
зловмисник заволодів грошовими коштами у сумі 50 тисяч євро. Із ножовим
пораненням потерпілий звернувся у лікарню. Проте, невдовзі правоохоронці заявили, що розбійний напад потерпілий начебто інсценував сам.

У центрі Рівного розкрито розбійний напад



Тим часом на Рівненщині знайшли повішеною на дереві 18-річну дівчину. За словами її родичів, знайомих та друзів вона була спокійною і ніяких передумов для самогубства не було. Ніхто не знає чому вона це зробила. Напередодні хлопець зробив для дівчини пропозицію вийти заміж...

Самогубство на Рівненщині: 18-річна дівчина повісилась у лісосмузі

Перехід на зимовий час

У ніч із суботи, 24 жовтня, на неділю, 25 жовтня, рівняни, як і жителі всієї України, перейшли на зимовий час. Стрілки годинників та показники електронних пристроїв були переведені на 1 годину назад – з 04:00 на 03:00. Перша реакція багатьох - тепер можна на годину довше поспати: якщо раніше, приміром, ви прокидались щодня о сьомій ранку, то тепер у звичний для вас час годинник показуватиме лише шосту ранку. Проте, до нового часу ми швидко звикнемо, і "ефект сюрпризу" зникне...



Як рівнянам звикнути до переходу на зимовий час





На правах реклами