Ми у Facebook
27.10.2015, 07:30

Дорожники Рівненщини готуються до зими

Рівненські шляховики готуються до якісної роботи взимку. Як повідомили у службі автомобільних доріг у Рівненській області, для цього вони заготовили близько 16 тисяч тонн піску й дрібного відсіву та майже дві тисячі тонн солі.
А боротися із заметами у холодну пору року будуть майже 180 одиниць спеціальної техніки. Наразі вже підготовлені 13 солерозподілювачів, по три десятки піскорозкидачів, навантажувачів та автогрейдерів, 4 бульдозери, 3 снігоочищувачі та 55 одиниці снігоочисної техніки з навісним обладнанням. Аби запобігти утворенню снігових переметів на автошляхах облаштовують пасивний снігозахист.

У Рівному досі перекрита центральна вулиця

Взимку водіїв на автодорогах будуть попереджати про можливі складні дорожні умови. Для цього встановлять тимчасові попереджувальні знаки «Слизька дорога» та «Ожеледиця», налагодять системи метеорологічного контролю, камери відеоспостереження, інформаційні табло. А у зв’язку з переходом країни на зимовий час на автошляхах налагодять таймери регулювання електроенергії зовнішнього освітлення. За словами дорожників, такі пристрої дадуть можливість оперативно реагувати на зміни тривалості світлового дня.



Також рівненські шляховики продовжують ремонтувати дорожнє покриття. Так, з початку року на автошляхах області ліквідували ями на понад 180 тисячах квадратів. А на 30 тисячах квадратних метрів зробили дрібний ремонт.

У Рівному досі перекрита центральна вулиця

Окрім цього, дорожники встановлили та замінили понад 930 дорожніх знаків та 420 напрямних стовпчиків. А ще на майже 350 км доріг поновили дорожню розмітку та більше 3 км бар’єрного огородження, а на міжнародній трасі Київ-Чоп реставрували шумозахисні екрани.





На правах реклами