Ми у Facebook
28.10.2015, 19:00

Чи можна скасувати вибори через «липовий» диплом кандидата - думка КВУ

Олексій Горецький

У Рівненській облорганізації Комітету виборців України вважають, що варіантів виграти судовий позов з цього приводу нема.
Нагадаємо, що вибори міського голови Радивилова хочуть визнати недійсними через, буцімто, "липовий" диплом про вищу освіту кандидата Миколи Карапетяна.

Хто став мером Радивилова: попередні результати

- На етапі висування кандидата і його реєстрації у ТВК можна було оскаржувати реєстрацію, якщо була інформація про те, що у документи кандидата були внесені неправдиві відомості, - пояснив ОГО голова РОО КВУ Олексій Горецький. - А раз його ТВК зареєструвала, значить порушень не виявила. А опонент не звернувся вчасно за оскарженням позасудово. Тепер його терміни оскарження пропущені. У цьому випадку не бачу варіантів для задоволення позову про оскарження результату виборів. Навіть якщо вдасться довести, що диплом був фальшивим, терміни для оскарження, на мою думку, вже пропущені.

У рівненській «Батьківщині» про вибори: результат - хороший, а закон - ні

До речі, за словами п.Горецького, наявність чи відсутність диплома про вищу освіту не є перешкодою для того для того, щоб балотуватися і бути обраним.







На правах реклами