Ми у Facebook
03.11.2015, 17:45

Нова міськрада Рівного: не змінили «прописку» тільки дві політсили

Фото 4vlada.com

Але чимало колишніх депутатів пройшли у раду з новими партіями.
Якщо говорити про партії, які вибули з міськради Рівного, то це «Наша Україна», «Фронт змін», Народна партія, Удар Віталія Кличка, «Сильна Україна», «Єдиний центр», Всеукраїнський патріотичний союз, Партія регіонів. Натомість у міськраду прийшли нові політсили: БПП «Солідарність», «Самопоміч», «Громадський контроль», Радикальна партія Олега Ляшка, УКРОП.

А ось «Батьківщина» і «Свобода» продовжують залишатися у міськраді нового скликання. Втім, кількість членів «Свободи» зросла з 5 до 7, а «Батьківщини», репутацію якої «підмочили» так звані «садоводи» - депутати, які голосували за виділення землі під садки родичам і друзям міських обранців, зменшилася з 22 до 8.

Якою буде нова Рівненська міська рада: повний список депутатів

Якщо у попередній міськраді найбільше членів мала «Батьківщина» (22) на противагу партії влади — Партії Регіонів (4), то у новій раді — більшість, хоч і не така велика, як у «Батьківщини» попереднього скликання, якраз у партії влади БПП «Солідарність» (9).

Цікаво, що у новій міськраді Рівного більшість депутатів не є членами партій. Їх 26 з усіх 42. Майже всі безпартійні, за винятком лідерів, у «Солідарності», «Самопомочі» та Радикальній партії Олега Ляшка. Всі безпартійні в УКРОПі та Громадському контролі. А ось «Свобода» й «Батьківщина» навпаки — прихильники приналежності до партій. У першої - жодного безпартійного, у другої — 2.

Рівненська обласна рада: список з 64 депутаті
в

Нова міськрада Рівного обіцяє бути більш професійною, ніж ради попередніх скликань. Адже у ній понад чверть людей вже мають депутатський досвід. Так, 11 обранців були депутатами міськради попереднього скликання, один (Галина Кульчинська з «Батьківщини») — депутатом обласної ради.

Найбільше міських обранців з досвідом депутатства у міській раді - у «Солідарності». Це Анатолій Чугуєвець, Олександр Чубай, Людмила Туровська, Сергій Васильчук, Сергій Паладійчук. Всі вони змінили партію у порівнянні з попереднім скликанням. У «Самопомочі» з досвідом у раді Маріян Года, у «Громадському контролі» - Святослав Євтушенко. Вони також змінили партії.

Нардеп з Рівненщини Юрій Луценко прокоментував затримання Корб
ана

На відміну від них, не змінили партії, з якою прийшли до ради, досвідчені депутати з «Батьківщини» Олександр Бабат, Олександр Нестерук, Олександр Курсик, зі «Свободи» - Олег Карпяк.








На правах реклами