Ми у Facebook
07.11.2015, 16:00

Перша шлюбна ніч: дивні, кумедні й божевільні весільні звичаї

Тільки 10% молодих пар утримуються від сексу до весілля. Цікаво, чим ще можуть займатися наречені, опинившись наодинці після шлюбної церемонії та веселої гулянки?
В Африці у деяких племенах у першу шлюбну ніч жених вибиває нареченій два передні верхні зуби. Це стає свого роду символом заміжжя, як у нас обручка. Як не дивно, беззубі жінки пишаються своїми посмішками, незаміжні дівчата та «старі діви» сором’язливо прикривають роти.

На Філіппінах першу добу після церемонії молодята взагалі утримуються від інтимних стосунків. Це вважається дуже великими гріхом.

У деяких гірських народів Південної Америки молодята на святкуванні вживають алкоголь, але утримуються від статевих контактів не тільки у весільну ніч, а навіть кілька тижнів поспіль - аж до наступного місяця-молодика. Це щоб зачати здорову дитину.

У Самоа перші статеві стосунки наречені мусять провести в тісному оточенні сплячих родичів. Кохатися треба дуже-дуже тихо. Бо якщо когось нетерплячий наречений розбудить - рідня добряче його відлупцює. Щоб легше вислизнути з чужих рук, хитрі хлопці щедро намащують жиром все своє тіло…

Як зрозуміти, чи жінка зраджує

У селах Македонії молодята в першу шлюбну ніч займаються… боротьбою за головні весільні трофеї - шапку і черевики. Хто ними заволодіє, той і буде головою сім’ї.

У центрально-африканському племені Бахуту у першу шлюбну ніч, як і в 7 наступних, молодята замість кохання пристрасно б’ютьcя, аж поки не вичерпається вся їхня майбутня злість одне на одного. Вдень знесилене молоде подружжя розходиться відсипатись по домівках своїх батьків.

У деяких провінціях південної Індії досі діє заборона на інтимні стосунки впродовж трьох перших ночей після весілля. Вважається, що це може розгнівати богів-охоронців молодої дівчини. Молодята сплять разом на але між ними лежить палиця з дерева удумбара - символ жіночої плодючості, пишуть cikavosti.com.

В Албанії наречена може віддатися тільки у четверту шлюбну ніч. Після весілля бідолашна мусить три доби поспіль відмовляти й щосили опиратися домаганням законного чоловіка. По-перше, щоб задурити голову злим духам, по-друге, щоб про неї пішла слава добропорядної і гордої дівчини, розповідає olivie.com.ua.

Чи варто планувати весілля на високосний 2016 рік

До речі, як пише ethnography.org, у деяких селах на Поліссі разом з молодими у коморі в першу ніч колись спала «свашка», яка напередодні лаштувала постіль. У деяких українських селах гості, на чолі з першим дружкою, вранці надівали на палицю сорочку нареченої з красномовними доказами й розмахували нею, як прапором, проїжджаючи на возі чи санях. Якщо дівчина виявлялась не дівчиною, її з ганьбою повертали батькам. Бувало, що женихам, котрі з різних причин не спромоглися виконати свій подружній обов’язок, знаходили тимчасову заміну - або старшого родича, або хресного, а то й найбільш "перевіреного" з весільних гостей, чи то навіть... весільного музиканта. Подейкують, що цей дикий звичай побутує і досі в глухій сільській глибинці...





На правах реклами