Ми у Facebook
10.11.2015, 20:30

Авіарейси до Єгипту можуть скасувати, а українців - евакуюють

Польоти на курорти до Єгипту можуть заборонити через нестабільну ситуацію у сусідніх країнах.
Наразі у Єгипті перебуває близько 4 тисяч українців, на випадок надзвичайної ситуації вже готовий план їхньої евакуації.

За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, українські літаки можуть продовжувати літати до аеропортів Єгипту, проте пілотам дано рекомендацію оминати Синай. Також він додав, що МЗС співпрацює з туроператорами.

Зараз розклад рейсів лишається незмінним, але у випадку збільшення небезпеки або будь-яких інших сигналів буде включено підготовлений план щодо евакуації громадян.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству інфраструктури разом зі спецслужбами України невідкладно з'ясувати наявність ризиків для громадян України при здійсненні перельотів в аеропорти Єгипту у зв'язку з недавніми подіями в цьому регіоні. Про це повідомляє пресс-служба Кабміну.

Нагадаємо, що літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який виконував рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, які були на борту, і члени екіпажу загинули. Серед них - 4 українця. Розслідування причин катастрофи триває.

Зазначимо, що Росія призупинила авіасполучення з Єгиптом 6 листопада, таке рішення буде дійсним доти, доки триватиме розслідування авіакатастрофи в Єгипті.

Раніше у Міністерстві інфраструктури заявили, що не мають юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборони польотів до Єгипту та безпосередньо до Шарм-ель-Шейха.

Джерело: http://www.newsru.ua






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ