Ми у Facebook
12.11.2015, 21:15

Легендарному КВНу - 54!

8 листопада добрих півтисячі рівнян можуть назвати своїм професійним святом. Адже цього дня 1961 року вперше на екрани телевізорів вийшла телепередача із назвою «КВН».
Започаткована як «інтелектуальна гра», з роками вона сповзла до простого шоу. Особливо це стало помітно у Вищій лізі АМІК, яка вважається основоположником гри, а отже, і є найпрестижнішим турніром. Редактура, а правильніше сказати — цензура, тепер вітає жарти на кшталт «Обама-обізьяна» та «наш Путін – маладєц», вирізаючи гострі репризи, що стосуються економіки та наболілих проблем. Уже минуло 18 років, як у Маслякова перемагала українська команда. А останні два до Сочі та Москви взагалі ніхто з наших не їздить.

8 листопада відзначають міжнародний день КВН

Невтішна ситуація і в Україні. Досвідчені гумористи з «95-кварталу» та зубри з легендарної «ХАІ» знайшли альтернативу – «Лігу сміху». Так – весело, гостро, буденно. Проте все, що ми бачимо на екрані, заздалегідь підготовлене, написане потужними авторами, відредаговане, відрепетируване. Відійшла у вічність імпровізація — та родзинка, яка вирізняла КВН з-поміж інших гумористичних шоу. Та й на КВНах місцевих рівнів дедалі рідше можна побачити «Руханку» (російською «Розминку»), капітанський конкурс із цікавими запитаннями і влучними відповідями лідерів команд.

У Рівному пройде міжнародний Кубок КВН

Все міняється. І мода на КВН нині впала в сплячку. Але хочеться вірити, що вже невдовзі дівчата знову захоплюватимуться не лише біцепсами та айфонами, а й нормальними, веселими та кмітливими хлопцями. І теж гратимуть у КВН, бо коли вони на сцені – то завжди щось неймовірне. На жаль, нині в молоді інші пріоритети. Давайте і це спишемо на ситуацію в державі. І з настанням миру й закінченням непотрібних виборів до людей повернуться розум та сміх.

Усіх, хто написав за своє життя більш як три жарти, зі святом! Зателефонуйте друзям, зустріньтеся і згадайте, як це було.

За матеріалами slovovolyni.com





На правах реклами