Ми у Facebook
13.11.2015, 11:30

На Рокитнівщині батьки продовжують бойкотувати школу

Проте, у Рівненській ОДА зазначають, що причин не пускати дітей до школи у батьків села Рокитне немає.
Як писало ОГО, бойкот шкільному навчанню батьки оголосили на початку листопада.

ВІДЕО: на Рівненщині після канікул не повернулися понад 700 дітей

Причина того, кажуть батьки, небажання аби їх діти ходили до школи у дві
зміни. Єдиним виходом із ситуації бачать будівництво нової школи. Проектно-кошторисну документацію якої вже почали виготовляти минулоріч.

На зустріч з батьками приїхали заступник голови ОДА Олександр Савчук, керівництво району та освітяни.

«Я бачу кілька виходів: перший – переглянути розклад. Це потрібно було зробити ще до першого вересня. По-друге – в Рокитному є ЗОШ №3, де є майже півтисячі вільних місць. Там спокійно можуть навчатись діти в першу зміну. Довіз до закладу здійснюватиметься шкільним автобусом. Щодо внутрішніх вбиралень, то їх теж невдовзі відремонтують. А ще, триває заміна старих вікон на склопакети. Відтак, нині не існує жодних причин не пускати дітей до школи»,- зазначив Олександр Савчук.


На Рівненщині бунтівних батьків школярів спробували заспокоїти


Розпочати навчальний процес в існуючій школи закликали і освітяни області. Вже нині керівництво закладу розробило новий розклад, де немає другої зміни. А понад 10 кабінетів, які в школі фактично пустували, тепер будуть використовуватись ефективніше.

«У цій школі є можливість вмістити школярів у першу зміну. Це ми вже зробили. А проект, вартістю понад 92 мільйони гривень на стадії завершення. Його розробляє незалежна приватна організація. Далі триватиме експертна оцінка, і лише потім можна буде говорити про пошук коштів. Це надскладний проект і ніхто не візьме на себе відповідальність зробити його неякісно»,- додав начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Нині у школі, після перегляду розкладу зовсім не залишилось другої зміни. Однак, батьки знову не хочуть аби діти там навчались навіть у першу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ