Ми у Facebook
14.11.2015, 12:00

Сьогодні вночі у Парижі сталося 6 терактів, є загиблі (+ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ) [+Відео]

153 людини загинули внаслідок 6 одночасно спланованих терактів у місті.
У п'ятницю ввечері, 13 листопада, в Парижі були скоєні кілька терористичних атак. Паризька мерія заявила про щонайменше 150 жертв внаслідок 6 одночасно спланованих терактів у місті.

Всього були атаковані шість місць, головні цілі: футбольний матч, на якому був присутній президент Франції, і концертний зал Bataclan, де відбувався рок-концерт. Там, близько першої ночі нападники захопили значну кількість заручників.

Очевидці повідомляють, що терористи кричали вигуки арабською мовою про помсту за Сирію та відстоювання ісламу. Згодом невідомі почали страчувати людей прямо у залі. Французькі військові були змушені провести спецоперацію, внаслідок якої загинуло більше сотні осіб та було вбито 5 терористів.

О 21.17 та 21.19 недалеко від стадіону Stade de France під час футбольного матчу Франція-Німеччина прогриміли два вибухи, які влаштували троє смертників. На матчі був присутній президент Франції, його негайно евакуювали.



Згодом, французькі ЗМІ повідомлять, про стрілянину у одному з ресторанів, розташованому недалеко від редакції Charlie Hebdo.

Теракти в центральній частині Парижу розпочалися дещо згодом. Так, 18 людей загинули біля бару Бель Екіп (Belle Equipe) на вулиці de Шарон (Charonne), 12 людей загинули під час стрілянини біля двох ресторанів на вулиці Алібер (Alibert). П’ятеро людей були вбиті в ресторані Каса Ностра (La Casa Nostra) на вулиці де ля Фонтань.

Images de la fusillade au Bataclan lemondefr

1.32. Число загиблих в результаті перестрілок, вибухів і взяття заручників в різних районах Парижа зросло до 60 осіб, кілька десятків поранені.

1.44. Штурм у театрі завершений, двоє терористів убито. Десятки загиблих в результаті штурму театру Bataclan. Напередодні було чутно вибух. За даними деяких ЗМІ терористи розстріляли від 15 до 20 заручників, повідомляється в ефірі Euronews.

2.59. 1500 військових були мобілізовані на допомогу поліцейським у Парижі

- Це вендетта за Сирію. Це 11 вересня Франції, - цитує заяву ІДІЛ італійський телеканал SkyTG24.

3.22. Терористичне угрупування Ісламська Держава взяло на себе відповідальність за теракти у Парижі.

4.15. За уточненими даними, кількість загиблих у результаті терактів у французькій столиці становить щонайменше 153 людини, повідомляє телеканал CNN.

6.57 8 терористів були знищені під час атак у Парижі, передає агентство Франс Прес з посиланням на джерела, близькі до слідства.

08.17 - вцілілі відвідувачі розстріляного ресторану розповіли журналістам жахливі подробиці теракту, а у мережі з'явилося відео штурму концертного залу захопленого бойовиками.

Мобілізовано близько 6 тисяч військових і силовиків. Жодна із терористичних організацій відповідальності за скоєні злочини поки не взяла. Хоча низка європейських ЗМІ повідомляла, про причетність до терактів терористичної організації Іcламська держава. Загальна кількість загиблих внаслідок терактів у Парижі наразі сягає близько 150 осіб.

Своє співчуття родинам загиблих вже висловили президент США Барак Обама та прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, а також інші світові лідери.

Американський президент заявив, що події у Парижі — виклик усьому людству. Солідарність із сім'ями загиблих засвідчив і президент України Петро Порошенко.





На правах реклами