Ми у Facebook
16.11.2015, 11:30

Рівнянам розповіли, чим дебати відрізняються від переговорів

Зробили це у межах проекту Rivne Skills Hub.
«У переговорах ви можете відступити на півкроку, щоб і ваш опонент відступив. У дебатах ви маєте чітко переконати опонента у своїй правоті», - пояснив Руслан Алексіюк і розповів про «трьох китів дебатів». Це володіння мовою, підготовка аргументів, впевненість.

Рівненський карикатурист готує позов на російську чиновницю

Пан Алексіюк підкреслював, що дебати – це завжди єдиноборство з залом, а також наводив веселі приклади пасивної та агресивної стратегії ведення дебатів та переговорів. Також гість радив подивитися фільм «Хвіст махає собакою»( Wag the Dog), де наведені чудові прийоми переконання, та почитати біографію Ендрю Карнегі, який пройшов шлях від сталевара на американському заводі до «Сталевого короля Америки».

ФОТО - Славетний рід князів Острозьких з'явився на поштових марках


Також з цікавою темою виступила Анастасія Розвад - студентський активіст, психолог. Вона розповіла присутнім про те, як впливати на людей, та якими жестами повинна володіти особа для правильного ведення переговорів і дебатів. Провела для гостей психологічний тренінг «Як впливати на людей», де розповіла про те, якими культурними жестами повинна володіти людина, щоб справити враження впевненого у собі дебатера.



Гість з міста Миколаїв, громадський активіст, голова ГО «Goramir», тренер з ораторського мистецтва та психологічного розвитку Ігор Кутузов розповів про значення особистості оратора для перемоги у дебатах та переговорах, про корені страху перед виступом та опонентом і способами боротьби з ним, про методи нейтралізації атаки на опонента тощо.

Екс-прокурора з Рівного облили кров'ю [+Фото]

Оксана Глущук – викладач, культуролог, прикладний спеціаліст з дозвілля провела з учасниками зустрічі вправи та ігри на підвищення впевненості в собі та комунікативних здібностей.



Наступна зустріч, де навчатимуть основ дебатів (за системою Карла Попера та Британською парламентською системою), відбудеться 22 листопада.

Про це повідомила прес-секретар РМ МГО «ФРІ» Іванна Пашинська.





На правах реклами