Ми у Facebook
17.11.2015, 08:15

Нацбанк відреагував на звернення рівненського підприємства тільки після пікетів

Нацбанк знову ставить під загрозу діяльність одного з найбільших підприємств легкої промисловості України – Рівненського льонокомбінату. Вкотре підприємству відмовляють у дозволі на купівлю валюти, аргументуючи відмову абсурдними причинами.
Нагадуємо, Рівненський льонокомбінат вже не вперше стикається з цією проблемою – кілька разів Нацбанк вже відмовляв підприємству у придбанні валюти за чесно зароблені кошти через явно надумані причини. Внаслідок чого підприємство мало труднощі при розрахунках з іноземними партнерами за замовлене обладнання. Наприкінці серпня цього року колектив підприємства навіть змушений був виходити з пікетом під стіни Рівненської облдержадміністрації із вимогою захистити інтереси одного з головних бюджетоутворюючих підприємств міста, якому перешкоджають розвиватись.

Наразі ситуація погіршилась. 26 листопада на митницю для комбінату має прибути контейнер з Індії із сировиною для виробництва, а у валюті знову відмовляють. Внаслідок цього підприємство не могло б вчасно розрахуватись за замолення, а відтак - зазнало б значних збитків. Мало того що як перевізник, так і митниця виставлятимуть штрафні санкціїю

Працівникам Льонокомбінату в’язатися з начальником Управління валютного контролю Департаменту фінансового моніторингу Нацбанку Ганною Горбенко абсолютно нереально – телефон не відповідає. Така само ситуація і з телефоном директору Департаменту фінансового моніторингу Національного банку України Ігоря Берези.

Сьогодні на підприємстві Рівненський льонокомбінат виникла критична ситуація – існує реальний ризик того, що підприємств зупиниться і сотні працівників вмить залишаться без роботи. Адже через безглузду, злочинну політику Нацбанку, яка містить усі ознаки корупції, підприємство не здатне розраховуватися за сировину з іноземними партнерами, чим не лише втрачає свій імідж в Європі, а й фізично не може продовжувати свій розвиток.

Отже, трудовий колектив Рівненського льонокомбінату змушений знову добиватися правди і справедливості у столиці. З цього приводу була направлена заявка на організацію страйку в Києві. І поки журналісти сайту "ГОЛОСНО" намагалися додзвонитися до представників згаданого управління Нацбанку, буквально протягом кількох годин... проблема з валютою була вирішена.

Тож, виходить, держслужбовці розуміють лише мову вуличних страйків?

Проте питання тиску на Рівненський льонокомбінат залишається відкритим, і у разі продовження ганебної політики Нацбанку у сфері валютного контролю щодо вітчизняного товаровиробника підприємство таки виконає свою обіцянку і стоятиме під стінами Нацбанку, допоки не буде задоволено законних вимог підприємства, а посадовці, які чинять тиск, будуть покарані.

Джерело:Голосно





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини