Ми у Facebook
22.11.2015, 16:00

Коли новостворені громади Рівненщини набудуть юридичного статусу?

Відповідь на ці та багато інших питань шукали  тематичні робочі групи щодо вирішення  питань з проведення децентралізації разом з головами ОТГ, та експертами Офісу реформ у Рівненській області.
Керівники Бабинської та Бугринської громад озвучили свої проблеми та питання. Найбільше стурбованості викликає питання реєстрації громад, як юридичних осіб. Адже без такої реєстрації ускладнюється робота громад.

Керівник обласного управління юстиції у Рівненській області Іванна СМАЧИЛО наголосила, що державні реєстратори готові зареєструвати громади, але тільки після прийняття Верховною Радою відповідного законопроекту, який лежить на розгляді.


Дубно об'єднають з десятьма селами


Водночас без реєстрації громади можуть працювати, і приймати рішення в рамках правового поля.

Директор Офісу реформ у Рівненській області Руслан СИВИЙ звернувся з проханням до представників робочих груп усіляко сприяти новоствореним ОТГ у вирішенні наявних проблем, аби процес децентралізації вони пройшли безболісно.  Головам громад фахівці порадили розпочати роботу над розробкою проектів для їх подальшого втілення.

На Рівненщині створили найменшу в Україні об'єднану територіальну громаду

Представники  департаменту фінансів дали роз’яснення щодо обсягу субвенцій на освіту та охорону здоров’я.  Їх розрахунком займатимуться напряму у профільних Міністерствах. 

Як адміністративна реформа вплине на Рівненську область (КАРТА)

Про це повідомили в Офісі реформ у Рівненській області.





На правах реклами