Ми у Facebook
24.11.2015, 16:45

Екскурсія на “Ріверсайд”, або Як будують квартири на набережній [+Фото]

Будівництво у Рівному, навколо якого було чимало чуток, обговорень та навіть скандалів, продовжує роботу “з чистої сторінки”. Забуваючи про минуле, забудовники “Ріверсайду” не просто обіцяють, а вже працюють над втіленням у життя будівельної мрії багатьох рівнян.
"Ріверсайд" - це житловий комплекс на вулиці Небесної Сотні (колишня Кіквідзе), на набережній річки Устя, на місці занедбаних будівель старого хлібозаводу. Інноваційний проект для нашого міста став сенсацією про яку не говорив тільки лінивий. Через проблеми з оформленням документів будівництво на набережній було призупинено. Тривалі скандали призвели до того, що будівельні роботи близько року не велися взагалі, а ті, хто вже придбали квартири у “Ріверсайді” хвилювалися, чи зможуть вони нарешті стати власниками омріяних квартир. Також самі рівняни не приховують інтересу до інноваційного будівництва, але бояться, що скандальна історія може повторитися.
Саме з цим питаннями, які неодноразово задавали читачі на сайті OGO.ua, ми звернулися до забудовників “Ріверсайду” і ось що вдалося дізнатися.



Приємно здивувало те, що забудовники не приховують того, що мали чимало проблем з продовженням робіт. Адже близько року будівництво було “заморожено”, а попередні забудовники, злякавшись проблем, покинули проект “Ріверсайд”.

Тепер саме будівництво передали новому девелоперу (це професійний підприємець, який ініціює і забезпечує релазацію найкращого з можливих варіантів створення та розвитку об'єктів нерухомості). Відразу ж виникло питання про те, хто ж став новим забудовником і продовжує втілення житлового комплексу “Ріверсайд” у Рівному. Стало відомо, що будівництво веде рівненська будівельна компанія “DBN”. Про компанію у місті відомо не так і багато. Знаємо точно, що ця ж фірма зводить ще один будівельний комплекс “Шоколад”, що на мікрорайоні Ювілейний. Поспілкувавшись з забудовниками, стало зрозуміло, що “Ріверсайд” та “Шоколад” - це далеко не останні проекти, які збирається втілити фірма “DBN” у нашому місті. Адже вже мають чимало цікавих ідей, які вже найближчим часом, обіцяють, стати черговими будівельними сенсаціями Рівного.

Пам'ятаючи про питання, які хвилювали читачів щодо будівництва “Ріверсайд”, то вирішуємо на власні очі переконатися, як відбувається будівництво. Представник забудовника не просто не заперечує щодо екскурсії на будівництво, а навіть сам готовий вдягнути каску та показати все на власні очі. Тому, походивши безпосередньо по будівельному майданчику, можемо сміливо заявити, що будівництво житлового комплексу триває! А самі ж будівельники розповідають, що вже згодом на колись занедбаному місці постануть п'ять секцій затишку, спокою і тиші для тих, хто цінує комфорт і екологічність.



Крім того, будівельники запевняють, що будинок споруджується виключно з надійних матеріалів з суворим дотриманням усіх будівельних норм. Не приховують працівники і того, що за останній час на будівництві відбулося чимало змін. Так, всього за місяць вдалося відновити будівництво і збільшити його темпи та якість. Нова фірма-забудовник взяла на роботу нового підрядника, який не просто слідкує за процесом будівництва, а і виправив ті недоопрацювання, які не бачили, чи то не хотіли помічати попередні забудовники.

Не залишили без уваги і той факт, що впродовж року будівництво житлового комплексу знаходилося без консервації. Будівельники не просто розповіли, а і показали, що стару мінеральну вату, яка була зверху не накрита - замінили на нову.



Будівельники демонструють, що фасад виконується з керамічної цегли. Вона має набагато кращі характеристики і відповідає усім стандартам. Несучі стіни армують через кожні чотири ряди кладки. Сам будинок утеплюється якісною мінеральною ватою 10 сантиметрів, яка є вогнетривкою. Це забезпечить жителям “Ріверсайду” тепло та затишок в їх оселях. Товщина стін будинку становить 60 сантиметрів. Краси і вишуканості новобудові додадуть панорамні вікна.





Під пильним контролем процес будівництва ведеться в високому темпі у півтори зміни. Переконалися на власні очі і самі підрахували, що на “Ріверсайді” працюють 23 кам'янщики. Спілкуючись з ними, дізнаюся, що переважна більшість з них — рівняни, але є і працівники з інших міст. Чоловіки розповідають, що їх відбирали по кваліфікації і навіть надали житло. Запитую у прораба ще і про те, чи вони далі набирають працівників. Адже на під'їзді до будівництва побачили усміхненого будівельника на борді, який запрошує на роботу кваліфікованих будівельників, які втілюватимуть в життя ЖК “Ріверсайд”, прораб підтверджує, що і далі шукають професіоналів, які б могли стати будівничими “Ріверсайду”.

Представник забудовника розповів, що на “Ріверсайді” за період до 9 днів відбувається будівництво одного поверху. Вже зараз побачили, як ведеться перекриття сьомого поверху і розпочинається спорудження восьмого.



Не жалкують забудовники ресурсів для проектування, тим самим щоденно та щотижнево збільшують якість будівництва.

Обіцяють, що не тільки сам будинок, а і прибудинкова територія буде облагороджена за кращими європейськими зразками. Територія буде з обмеженим режимом доступу і тим самим стане запорукою спокою та безпеки і для вас, і для ваших сусідів. Також забудовник обіцяє, що за європейськими стандартами буде виконано благоустрій набережної.

Почувши усю інформацію про відновлене будівництво “Ріверсайду”, запитую у забудовника, яким чином збираються доносити усю цю цікаву і безумовно корисну інформацію для потенційних покупців та тих, хто вже придбали квартири у “Ріверсайді”. Представник забудовника розповідає про інновацію, яку хочуть втілити вже наступного місяця. Це повинен бути публічний звіт перед майбітніми власниками квартир про результати виконаних робіт. А потенційні покупці, як і ми, журналісти, зможуть побачити хід будівництва на власні очі.

Вдале місце розташування, практичне планування, відмінне наповнення квартир, охайний та довговічний зовнішній вигляд будинку, власна інфраструктура, якісне облаштування під'їзду, і все це за доступною ціною - таким є комплекс унікальних переваг житлового комплексу "Ріверсайд".



Ми і надалі будемо слідкувати за новим підходом до будівництва в Рівному, якщо ще раз буде можливість, то знову завітаємо на будівельний майданчик, щоб побачити, що нового пропонує рівнянам інноваційний “Ріверсайд”.

Залишаючи будмайданчик, ловлю себе на думці: у такому будинку справді хочеться жити! “РІВЕРСАЙД” – це реально круто!









На правах реклами