Ми у Facebook
24.11.2015, 11:45

Гроші на комунальні ЗМІ з бюджету Рівненщини більше не даватимуть?

Якщо депутати Рівненської облради і приймуть рішення про фінансування комунальних газет, радіо чи телебачення - його можна буде оскаржити у суді.
Про це повідомив у Фейсбук журналіст Юрій Дюг:
"До уваги всіх депутатів Рівненської міської та обласної ради - програми економічної підтримки комунальних газет - ВСЬО! Ніяких голосувань! Навіть, якщо ви й затвердите таку програмку вона автоматично буде оскаржена в прокуратурі та суді, бо вона порушує новий закон.
Депутати Верховної ради підтримали за основу та в цілому реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ (законопроект 1123). Авторами закону є депутати від "Батьківщини" Микола Томенко та нардеп з Рівненщини Олександр Абдуллін.
Цей Закон визначає механізм реформування друкованих засобів масової інформації, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування".

На Рівненщині чекають роздержавлення преси, «як манни небесної»


У Фейсбук таку ініціативу сприйняли по-різному.

"Трохи запізно закон написали )))))))Тут дехто на муніципальних виданнях круто себе почував ))))))", - поділився Міцик Гонібез.

"Круто б було, якби запланований бюджет для "7 Днів" перекинули на створення нормального сайту міськради", - зауважив Сергій Ковальчук.

На Рівненщині газети влади доводиться захищати від влади


А Юрій Трачук зауважив, що фінансування з місцевих бюджетів ЗМІ "суперечить принципам економічної конкуренції, надаючи неправомірні переваги конкретному гравцю на ринку. Це- протиправно. Лише на конкурсних засадах, в умовах ринкових відносин" повинні працювати, на його думку, ЗМІ.





На правах реклами