Ми у Facebook
25.11.2015, 14:00

Враження рівнянина від проходження відбору у поліцію

Микола — кандидат у рівненські поліцейські. Він дуже скептично ставиться до відбору у поліцію, скоріше, навіть до своїх шансів потрапити туди. Втім, чоловік вірить, що до лав полісменів, справді, потраплять найкращі.
“Я - люблю Україну, але на відбір мене погнала не любов до Неньки чи боротьба за справедливість, а бажання нормально працювати та заробляти” - одразу заявив Микола.

Про що говорять в соцмережі на сторінці "Моя нова поліція Рівне"

Для того, аби стати учасником відбору, парубок спочатку подав анкету, яку перевірили на достовірність внесених даних, а тоді вже запросили на сам відбір.

«Ті, хто заповнювали анкети онлайн, мали вказати, що у разі відсутності водійського посвідчення зобов'язуються його отримати. І це — обов'язково”, - зазначає Микола і переходить до найцікавішого.

КАРТА ВІДДІЛІВ ПОЛІЦІЇ ОБЛАСТІ

“Заявку в поліцію я подав через інтернет. Там все було досить просто і швидко. Мені надіслали листа, підтвердили: вже зареєстрований. А потім написали, що 5 листопада, повинен бути на першому тестуванні”.

Всі повідомлення про тестування, медолгляд, фізпідготовку приходили на електронну пошту кандидатів за кілька днів до визначеного терміну.

«Спочатку – тест на логічне мислення, друге – медкомісія, третє – фізичні тести, четверте – психологічні тести, і останнє – особиста співбесіда. Доволі все логічно, хоч психологічне тестування я б поставив на перше місце», - ділиться своїми враженнями Микола.

Півсотні жінок із Рівненщини служитимуть за контрактом

Тестування:

«Тестування було призначено мені на 10:30:00. (саме так було написано в запрошенні). - Я, як завжди, не розрахував час, і по дорозі в управління поліції на вулиці Пушкіна довелося ще здавати "фізичне тестування". У час вклався. Оскільки у приміщенні поліції мені пощастило бувати вперше, то я ще й переплутав корпуси, але прийшов якраз на реєстрацію».

Хлопець відзначає дуже чітку організацію та спланованість дій.

«Серед учасників - в основному молодь від 25-35 років, з них десь 60 % хлопців і 40 % дівчат. Знайомитися особливо не було часу, бо зразу, зареєструвавшись, нас запросили в аудиторію для тестування. Після реєстрації на вахті, вже бепосередньо в аудиторії, ми ще раз підходили до інструкторів, які при пред'явленні паспорта нам видавали логін і пароль. Все було на ноутбуках через Інтернет. Кожен вибирав, де і куди сідати сам. Тому спекуляцій тут не повинно було бути в принципі». - пригадує хлопець.

ФОТО: форма поліції

«Інструктори все доступно пояснили, і казусів під час тестування взагалі не було. Всього було запропоновано 60 запитань, які розподілили на 5 блоків. За правильну відповідь на кожне питання - по одному балу. 12 у блоці. Давали 90 хвилин на все. Але я рівно через 60 хвилин вийшов. Перший і другий блоки були на логіку. Всякі ребуси тощо. Розчарування прийшло на 4 блоці, де виявилася математика. Суто математичний тест, де 6 питань були з геометрії. Довелося вгадувати», - усміхаючись говорить Микола.

«Після математики – тест на слова. Треба було замість пропущених слів вставити потрібні, щоб речення зберігало структуру. Мені після математики кожне речення видавалося логічним! Як підсумок – 46 балів із 60. Думаю цілком достатньо, тому – оптимістично», - резюмує кандидат у поліцію.


У Рівному кандидатки у поліцію подають фіктивні довідки?


Наступним кроком був медогляд.

“Рівень медогляду був на голову, а то і на дві вищий, ніж у військкоматі, - зазначає парубок. Лікарі перевіряли нас надзвичанйо прискіпливо.

Мене перевірили на місці. Одразу не комісували, а потім направили у поліклініку на вулиці Мірющенка на доогляд. Так, я мав травму спини кілька років тому, але мені це працювати не заважало. Прийшов я на Мірющенка, а там - кілометрові черги... і все». - з сумом завершує Микола.

Парубок відверто зізнається, що не міг вистояти такі черги, а проситись пройти поза чергою йому не дозволила совість.

«Втім, рентген-знімок моєї травмованої спини і так не прогнозував нічого позитивного», - завершує парубок. За словами Миколи, ті, хто допроходив медогляд, теж не були втішені результатами. Адже більшу половину кандидатів “відсіяли” після медогляду та проходження фізичних тестів.

Отож наступницй крок — психотести. За словами парубка, це близько 600 питань на комп'ютері різної тематики, а вже потім — особиста співбесіда. Наприкінці розмови Микола зізнається, що трохи розчарувався у відборі. Втім, він перевірив себе та свої можливості й залишає надію на те, що до рівненської поліції відберуть справді достойних кандидатів.





На правах реклами