Ми у Facebook
25.11.2015, 15:15

Чи залишиться у Рівному нічний тролейбус

У Рівному ширяться чутки стосовно нічного тролейбусу, що почав курсувати у Рівному з вересня цього року. Деякі ЗМІ вже встигли повідомити, що його вже знімають з маршруту.
Нагадаємо з ініціативи міського голови у Рівному було запроваджено експеримент - з 10 вересня по місту почав курсуватиме нічний тролейбус згідно затвердженого графіку за маршрутом № 3 (Мототрек - Залізничний вокзал), - пише відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Повідомлялося, що після цього міська влада вивчить громадську думку мешканців Рівного. Якщо їм це сподобається і послуга нічного перевезення буде користуватися попитом, то тролейбус рухатиметься вночі й надалі. Як показав час, попиту великого нема, проте інтерес – чималий.

Чи потрібен рівнянам нічний тролейбус?

Як повідомили на підприємстві КП «Рівнеелектроавтотранс», дійсно після похолодання охочих стояти і чекати нічний комунальний транспорт різко поменшало і зараз за всю ніч квитків не продається і на сотню гривень, а іноді «рогатий» їде взагалі порожній. Це при тому, що витрати на такі поїздки у підприємтсва – в рази більші. Зокрема, орієнтовна вартість збитків тролейбусного управління за місяць становить 37 тис. грн. Проте остаточного рішення про припинення нічного перевезення пасажирів ніхто не приймав.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, будь-яких рішень про призупинення курсування нічного тролейбусу ніхто навіть не розглядав.

– Про це мріє наше тролейбусне управління, бо нічний тролейбус дійсно для них є збитковим. Це соціальна послуга, і вона у Рівному буде. Повторюю, на моєму рівні варіантів про припинення нічного перевезення пасажирів не розглядалося, а остаточне рішення – за мною.

Тому нехай усі спокійно до цього відносяться. Тролейбус і надалі буде ходити по тому ж графіку. Або ж якщо люди звернуться, ми його в будь-який момент можемо скоригувати.

А стосовно збитків «Рівнеелектроавтотранс», то ми їх компенсуємо з бюджету міста, - наголосив Володимир Хомко.

Нагадаємо, що нічний тролейбус за маршрутом № 3 («Мототрек» - «Залізничний вокзал») курсує в обласному центрі з 10 вересня. Графік його руху подано нижче.

Час відправлення з кінцевого пункту «Мототрек»:

22:13; 22:57; 23:41; 0:25; 1:09; 2:50; 3:34; 4:18; 5:02; 5:46.

Час відправлення з кінцевого пункту «Залізничний вокзал»:

22:36; 23:20; 0:04; 0:48; 1:32; 3:13; 3:57; 4:41; 5:25; 6:09.





На правах реклами